ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νεκτάριος Ορφανίδης | Το Επιμελητήριο θα κάνει μεγαλύτερο αγώνα για την Λήμνο

Το ENA CHANNEL και το enanews. gr συναντά στον ιστορικό Μούδρο της Λήμνου τον κ. Νεκτάριο Ορφανίδη, μέλος του  Επιμελητηρίου Λέσβου – Παράρτημα Λήμνου σε μία συνέντευξη για όλη την τρέχουσα και όχι μόνο επικαιρότητα.

Ο κ. Ορφανίδης τονίζει και ξεκαθαρίζει ότι η Λήμνος πλέον ανήκει στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μετά από μία σκληρή προσπάθεια πολλών φορέων και προσπαθώντας να αναβαθμίσει συνολικότερα τις παροχές στον τουριστικό τομέα.

Το πρώτο βήμα τονίζει ο κ. Ορφανίδης έγινε με την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού και φυσικά έχουν να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα. Ταυτόχρονα αναφέρεται στην σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει για τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του νησιού με ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή η Λήμνος να δέχεται επισκέπτες εκτός από τις βαλκανικές χώρες, από την Αγγλία  πλέον μπαίνει και στην αγορά των Σκανδιναβικών χωρών.

Ο κ. Ορφανίδης όμως θέτει και ενα σοβαρό θέμα σχετικά με τις κλίνες αλλά και τα τουριστικά καταλύματα. Η Λήμνος πλέον διαθέτει περίπου 7.000 κλίνες και φυσικά δεν επαρκούν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον εντυπωσιακό αριθμό των επισκεπτών για το νησί. Πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα τονίζει το μέλος του Δ. Σ. αν και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τρομερή αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επένδυσης στο νησί.

Μεταξύ άλλων ωστόσο ο κ. Ορφανίδης αναφέρεται και στην μετά covid-19 εποχή αλλά και στην οικονομική ζημία και για τους επιχειρηματίες της Λήμνου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να στηρίξει όλες τις επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα με τα κατάλληλα οικονομικά και φορολογικά μέτρα στήριξης.

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια ENA CHANNEL

 

Η συνέντευξη του κ. Νεκτάριου Ορφανίδη θα προβληθεί στο ENA LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version