Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός ο Αλβανός βαρυποινίτης που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα

Είχε μεταφερθεί στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών…

Νεκρός βρέθηκε στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.Ο Αλβανός είχε μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, στη Νιγρίτα Σερρών και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Ίχνη βασανισμού με ηλεκτροσόκ στον Ιλί Καρέλι

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό βαρυποινίτη εντόπισε ευρήματα που οδηγούν σε βασανισμό του αλβανού κρατουμένου, Ιλί Καρέλι μετά την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.Από την πρώτη εξέταση προκύπτει έγκαυμα στην παλάμη του δεξιού χεριού, η οποία ενδέχεται να προήλθε από είσοδο ηλεκτρικού ρεύματος(ηλεκτροσόκ).

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα της ιστολογικής έρευνας.

Αρνούνται να σιτιστούν οι κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας

ην άρνησή τους να σιτιστούν εξέφρασαν οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε χθες ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Εσωτερικών Φρουρών του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης, «ήταν χτυπημένος ο κρατούμενος, όταν μπήκε μέσα, φωτογραφήθηκε και οι σχετικές φωτογραφίες βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που παραδόθηκε στις αρχές και φαίνονται τα χτυπήματά του». Πρόσθεσε ότι «ρωτήθηκε αν θέλει να μεταφερθεί σε γιατρό, ώστε να εξεταστεί, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε».

«Παρότι του δόθηκαν φαγητό και ρούχα, αρνήθηκε να φάει, ενώ αντί να ντυθεί έβγαλε την φόρμα που φορούσε και έμεινε σχεδόν γυμνός» δήλωσε ο κ. Κονσολίδης, και συμπλήρωσε: «Εγώ πήγα το φαγητό του και του έδωσα ρούχα να ντυθεί, όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι δεν μου απάντησε. Δεν έφαγε τίποτα, σηκώθηκε από το κρεβάτι δύο φορές και έβγαλε τα ρούχα του, μένοντας σχεδόν γυμνός. Μετά ξάπλωσε. Το μόνο που έλεγε συνέχεια ήταν ότι «για όλα φταίει ο εισαγγελέας, θέλω ένα σκοινί. Δεν μου απάντησε όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κρατούμενος παρακολουθούνταν συνέχεια, η ακινησία του μετά από κάποια ώρα, κίνησε υποψίες, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι δεν κουνιόταν καθόλου. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στις 00.50 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

«Τον εξέτασε ο διευθυντής εφημερεύων ιατρός, ο οποίος μετά από καρδιολογικό έλεγχο διαπίστωσε ασυστολία», δηλαδή το θάνατό του. Ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Γρηγόριος Ευσταθιάδης.

«Μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, ήταν όρθιος, μετά ξάπλωσε. Γύρω στις 11 το βράδυ ενημερώθηκα από τον αρχιφύλακα ότι δεν κουνιόταν. Είχε αίματα πάνω όταν ήρθε, του είπαμε να τον πάμε στον γιατρό, αλλά αρνήθηκε. Το απόγευμα δεν υπήρχε γιατρός στο κατάστημα, πήγαμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν μας άφηνε να τον πλησιάσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας Χάρης Κονσολίδης.

«Ήταν λάθος να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Είναι ένα κατάστημα που υπολειτουργεί καθώς έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα κατάστημα που λειτουργεί πλήρως» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος.

«Στις φυλακές Νιγρίτας που λειτουργούν τα τελευταία τριάμισι χρόνια, είναι ενεργές οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών, ενώ για τη φύλαξη των κρατούμενων, που είναι περίπου τετρακόσιοι, εργάζονται μόνο 38 εσωτερικοί φρουροί και 57 εξωτερικοί. Την ίδια ώρα στις φυλακές δεν υπάρχει νοσηλευτής, ενώ γιατρός βρίσκεται μόνο τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, καταγγέλλει ο κ. Τούσιος και συμπληρώνει: «Είναι άξιο απορίας το συμβάν, όταν ήρθε φαινόταν σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Αριστοτέλη Μανωλά, στις φυλακές Νιγρίτας επικρατεί ησυχία και δεν διατρέχει κανένας λόγος να αποσταλεί επιπλέον αστυνομική δύναμη, πέραν την καθημερινής παρουσίας τους.

Η σορός του Ιλί Καρέλι μετά την ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρεται στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

1 Comment

1 Comment

  1. dimis

    28 Μαρτίου 2014 at 20:34

    Αν είχε κακοποιηθεί πριν την μεταφορά του στην εισαγγελία για να απολογηθεί φαντάζομαι ότι ο-η εισαγγελέας είχε την υποχρεώσει να ζητήσει την ιατροδικαστική εξέτασή του.
    Αν η κακοποίηση έγινε μετά την απολογία του και κατά την μεταφορά του τότε πρόκειται για σκληρή αντεκδίκηση -βεντέτα- και δυνητικά ο κάθε ένας θα μπορούσε να υποστεί την μανία του αυτοδιορισμένου δικαστή εκδικητή και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι ούτε καν φυλακισμένος.

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομική Αθηνών: Αντιασφυξιογόνες μάσκες, κόφτη και στυλιάρια βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη του κυλικείου

Επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο του κυλικείου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένας κόφτης για αλυσίδες, στυλιάρια, κράνη και σπρέι, τα οποία και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Προσήγαγαν 28 άτομα

Η έφοδος έγινε το πρωί της Τρίτης στο υπό κατάληψη κτήριο το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές. Μέσα στην κατάληψη εντοπίστηκαν αρκετοί αλλοδαποί.

Αμέσως μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομική σχολή και φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται οκτώ γυναίκες από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία που δεν έχουν καμία σχέση με τη Νομική Σχολή.

Οι 28 προσαγωγές (έχουν προσαχθεί 18 γυναίκες και 10 ανδρες), αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις με κατηγορίες για διατάραξη οικειακής ειρήνης, κατά περιπτωση, φθορες και για άλλα αδικήματα.

Φωτογραφίες μέσα από την κατάληψη:

nomiki_in__10_
nomiki_in__9_

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέος σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/5) στις 16.20 στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά από τα Βαλσαμάτα με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα.

seismos-tora

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή καταγράφηκαν άλλοι τρεις σεισμοί στην Κεφαλονιά μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1. Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, οι χθεσινές τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12η Μαϊου | Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή – Πως καθιερώθηκε

Η νοσηλευτική χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, στην επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale (1820), της νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα.

Σήμερα, τιμούμε όλους τους Νοσηλευτές, οι οποίοι μέσα από την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό, συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά, ώστε να παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας, πρεσβεύοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά της νοσηλευτικής δεοντολογίας.

Ο νοσηλευτής αποτελεί πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας. Είναι κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση στο σωματικό και ψυχικό του πόνο. Συμβάλει στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας και φυσικά, στην περίθαλψη και την αποκατάσταση του ασθενή. Είναι το πρόσωπο που έρχεται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζει τις ανάγκες του και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει.

Εκπαιδεύεται, βελτιώνεται, φροντίζει, ενημερώνει και στηρίζει τον ασθενή. Ο νοσηλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας γύρω από αυτή. Επιμορφώνεται και αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Είναι ο επαγγελματίας με μια πολυδιάστατη θέση στο χώρο της υγείας. Άλλωστε, οι νοσηλευτές από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID 19, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας, αλλά υπερέβησαν εαυτούς, ηγήθηκαν, καινοτόμησαν και επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους σε συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό και όλους τους επαγγελματίες υγείας και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Συνετέλεσαν να πετύχει η χώρα κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο, να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε άλλες χώρες του κόσμου με συστήματα υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.  

Όμως, η πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα μας εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι 12.000 και πλέον αποχωρήσεις νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και η επακόλουθη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού λόγω ελάχιστων προσλήψεων στα χρόνια της κρίσης, καθώς και οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας οδηγούν συχνά σε επαγγελματική εξουθένωση. Ενδεικτικά, η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό στη χώρα μας είναι 3,3 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ η αντίστοιχη αναλογία στην Ε.Ε. είναι 8,4 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι το Μεξικό (2,9/1.000) και η Τουρκία (1,9/1.000). Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17,7 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 9 νοσηλευτές/1.000 κατοίκους. Σε έρευνα έχει βρεθεί ότι το ποσοστό δυσαρέσκειας των νοσηλευτών από τις συνθήκες εργασίας στη χώρα μας είναι 56%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Κάτω Χωρών είναι 11%. Επίσης, πολλοί, νέοι κυρίως, νοσηλευτές οδηγούνται στη μετανάστευση προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών συνθηκών και όρων διαβίωσης. 

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου το υπάρχον και επιδεινούμενο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσηλευτικού προσωπικού στην Υπηρεσία παραμένει άλυτο και τροχοπέδη στην εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήμης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρά τις φιλότιμες και αξιόλογες προσπάθειες του προσωπικού, οι συνθήκες ολοένα και δυσκολεύουν. Ένα πρόβλημα που έχει αναγνωριστεί από όλους, αλλά δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί παρά τις προσπάθειες.  Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα μια λύση, διότι η λειτουργία της υπηρεσίας καθίσταται επισφαλής.

Και η λύση είναι μία και μόνο μία. κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον ασθενή συνάνθρωπό μας τις υπηρεσίες που του αξίζουν.

Κλείνοντας σας παραθέτω τα επίσημα στοιχεία του γραφείου κίνησης του Γ.Ν. Καβάλας, σύμφωνα με τα οποία το περασμένο έτος 2023 από τα ΤΕΙ εξυπηρετήθηκαν 94.862 ασθενείς, από τα ΤΕΠ 77.548, ενώ στα απογευματινά ιατρεία προσήλθαν 6.993 ασθενείς, συνολικά δηλαδή 178.803 περιστατικά. Από την άλλη πλευρά, πραγματοποιήθηκαν 34.392 εισαγωγές ασθενών, με 82.696 ημέρες νοσηλείας και μέση διάρκεια νοσηλείας 2,40 ημέρες και συνολική κάλυψη κλινών 61,73 %, ταυτόχρονα μέσα στο έτος πραγματοποιήθηκαν 5.608 χειρουργεία.

Όλος αυτός ο όγκος εργασίας επιτελέστηκε από την ήδη υποστελεχωμένη νοσηλευτική υπηρεσία, με μία κάλυψη που αγγίζει το 50% και ολοένα επιδεινώνεται.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για τον επαγγελματισμό, τον αλτρουισμό και το φιλότιμο που καθημερινά επιδεικνύει, ξεπερνώντας κάθε όριο ψυχικής και σωματικής καταπόνησης. 

Χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!

 

Ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Γεώργιος Τσιγάρας

Δελτίο Τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en