Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Νεκροί και στη Αν. Μακεδονία και Θράκη από τον ιό της γρίπης

image_print

-Περισσότερα από 100 άτομα πέθαναν σε όλη τη χώρα!

-Συνολικά 12 άτομα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, οι μισοί από αυτούς απεβίωσαν 

-Βαδίζει προς την ύφεση η εποχική γρίπη 
Τη ζωή τους έχασαν ασθενείς από τη Θράκη που είχαν προσβληθεί από την εποχική γρίπη φέτος τον χειμώνα και οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στα θύματα του ιού τα οποία, πανελλαδικά, ξεπερνούν τα 100.
Σύμφωνα με την συνεργαζόμενη ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ κα Αγορίτσα Μπάκα, συνολικά φέτος τον χειμώνα 12 άτομα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της περιοχής μετά την προσβολή τους από τον ιό Η1Ν1 ενώ οι μισοί εξ’ αυτών έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Πάντως όπως εξηγεί η ίδια, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, την παρούσα φάση δεν νοσηλεύεται κανένας σε ΜΕΘ της περιοχής με τον συγκεκριμένο ιό, ενώ εκτιμά ότι σε δυο με τρεις εβδομάδες η εξάπλωση της γρίπης θα περιοριστεί δραματικά.
“Είναι η δεύτερη εβδομάδα αυτή όπου βλέπουμε μια σταθερή μείωση της προσβολής από τον ιό” τονίζει η κα Μπάκα, ενώ σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους φέτος παρατηρήθηκε πανελλαδικά μια έξαρση της εποχικής γρίπης, και κατ’ επέκταση και των θανάτων από αυτήν, η ίδια εξηγεί πως “έπαιξαν διάφορα πράγματα ρόλο. Ένας μεγάλος παράγοντας ήταν το ότι πέρσι κατεγράφη μια πολύ ήπια περίοδος γρίπης και ο κόσμος λίγο το ξέχασε το θέμα. Σίγουρα ρόλο έπαιξε και η απεργία των γιατρό αλλά αυτό δεν μπορώ να αποτυπωθεί εύκολα”.
Όπως μάλιστα εξηγεί η κα Μπάκα, “το εμβόλιο για τη γρίπη διαρκεί έναν χρόνο και κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται διαφορετικό. Δεν μπορούν να κρατήσουν ανοσία για παραπάνω χρονικό διάστημα, στα επόμενα χρόνια όμως μπορεί να έχουμε κάποιο εμβόλιο για τη γρίπη που θα είναι ενδεχομένως για κάθε γρίπη και δεν θα χρειάζεται να το κάνουμε κάθε χρόνο”.
thrakitoday.com
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κεραμωτή : Σωτήρια παρέμβαση – Έσωσαν λουόμενη που έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία

image_print

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΚΑΑΥ Κεραμωτής σε περιστατικό που σημειώθηκε στην παραλία της Κεραμωτής, όταν μία γυναίκα τουρίστρια έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε κοντινή απόσταση στην περιοχή του ΚΑΑΥ.

Μόλις οι άνθρωποι του αντιλήφθηκαν το συμβάν, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες και κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασής της μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση και νοσηλεία.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης και της εκπαίδευσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, καθώς η έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Σύνταξη Άρθρου: Στέλλα Γκοτζαμάνη

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Χρηματοδότηση 30.100 ευρώ για νέο όχημα 4×4 της Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Θάσου για το Όχημα 4x4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
image_print

Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2026-2030 εντάχθηκε η προμήθεια ενός νέου οχήματος 4×4 για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου.

Η ένταξη της πράξης έγινε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, και προβλέπει συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 30.100,08 ευρώ.

Το νέο όχημα θα χρησιμοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, της επιτήρησης και της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές και άλλες καταστάσεις κρίσης.

Μεταξύ άλλων, το 4×4 θα αξιοποιείται για περιπολίες, δράσεις πρόληψης και προστασίας από δασικές πυρκαγιές, μεταφορά προσωπικού σε δύσβατες περιοχές, παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων και απεγκλωβισμούς πολιτών.

Η δήλωση του δημάρχου Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου και τη χρηματοδότηση της προμήθειας.

Όπως δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο σχετικό αίτημά μας και τη χρηματοδότηση της αγοράς ενός καινούργιου οχήματος 4×4 από τον Δήμο Θάσου.

Το όχημα είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση ποικίλων δράσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως δράσεις περιπολίας, προστασίας και πρόληψης δασικών πυρκαγιών, άμεσης μεταφοράς προσωπικού σε δασικές πυρκαγιές, πρόσβασης προσωπικού του Δήμου σε δύσβατες περιοχές κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων και απεγκλωβισμούς πολιτών σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες.

Η διοίκησή μας συνεχίζει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να σχεδιάζει, να προγραμματίζει, να αναζητά και να εξασφαλίζει πόρους, ώστε να αποκτήσει όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέσα και εργαλεία για την εκτέλεση του έργου του Δήμου μας προς όφελος των κατοίκων του τόπου μας».

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΘ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για Πρεσβευτές Οδικής Ασφάλειας και Βιώσιμης Κινητικότητας

Αφίσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις εγγραφές στο Μητρώο Πρεσβευτών Βιώσιμης Κινητικότητας και Οδικής Ασφάλειας 2026.
image_print

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει και το 2026 τις δράσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας, δημιουργώντας το Ηλεκτρονικό Μητρώο Πρεσβευτών Βιώσιμης Κινητικότητας και Οδικής Ασφάλειας.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2026 και απευθύνεται σε πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς που επιθυμούν να συμβάλουν ενεργά στη διάδοση της υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς και των βιώσιμων μετακινήσεων.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας ασφαλών μετακινήσεων, με τελικό σκοπό τη μείωση και τον μηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα εγγραφής έχουν:

  • φυσικά πρόσωπα που διαμένουν μόνιμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα με έδρα στην Περιφέρεια.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δεσμευτούν εθελοντικά ότι θα επιλέγουν, όπου είναι δυνατόν, βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ παράλληλα θα τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και θα υιοθετούν υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Όπως επισημαίνεται, Πρεσβευτής δεν είναι ο «τέλειος οδηγός», αλλά εκείνος που επιδιώκει καθημερινά να βελτιώνεται και να αποτελεί θετικό παράδειγμα για το οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις έως 7 Αυγούστου

Η εγγραφή πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας:

https://mobilityambassador-pamth.gr/

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026, στις 15:00.

Η Περιφέρεια καλεί πολίτες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη δράση, τονίζοντας ότι η οδική ασφάλεια ξεκινά από την προσωπική ευθύνη και τη συλλογική προσπάθεια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en