MEDIA

ΝΔ – Βενιζέλος σίγουροι πως ο νόμος Παππά θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ!

Ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ τοποθετήθηκαν για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ περί συνταγματικότητας ή όχι του Νόμου Παππά και της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές δηλώσεις.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ  στο ΣτΕ σχετικά με την επίμαχη απόφαση προκρίνοντας πως ο νόμος θα βγει συνταγματικός, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μάλλον δυσανάλογες αν κανείς δει και διαβάσει τις τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος. Ακόμη και ο Ε. Βενιζέλος έκρινε πως ο νόμος του Νίκου Παππά, θα κριθεί αντισυνταγματικός και δεν θεωρήθηκε παρέμβαση, αν και πρόκειται για πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης.

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο ΣτΕ»  δήλωσε οΚυριάκος Μητσοτάκης μια βδομάδα πριν (8/9/2106), μιλώντας στο ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά λέγοντας πως η ΝΔ  θα ακυρώσει τον «Νόμο Παππα» ακόμα και αν το ΣτΕ κρίνει πως είναι συνταγματικός.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στο Realfm και την Κάτια Μακρή ανέφερε τα εξής: “Πρώτον και κατά την άποψή μας και κατά την άποψη οποιουδήποτε διαθέτει δυνατότητες ανάγνωσης, αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός». Και συνέχιζε  «τι θα κάνουμε εμείς; Πρώτον, θα ακυρώσουμε τον νόμο Παππά. Δεύτερον, θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα».

Αλλά και ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που κάποτε εκτιμούσε πως δεν θα γίνει ο διαγωνισμός μιλώντας στο Βήμα FM  (6/9/2016) σημείωνε πως«εφόσον ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο νόμος δεν ισχύει και οι άδειες δεν υπάρχουν. Εφόσον ο νόμος κριθεί συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα χωρίς να αδικήσουμε και αυτούς που έχουν βάλει τα λεφτά τους».

Στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας  δήλωνε πως ο νόμος Παππά είναι απολύτως αντισυνταγματικός και προανήγγελε πως η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο και θα χορηγήσει κι άλλες άδειες.

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε να διατυπώσει την εκτίμησή του, χωρίς ωστόσο να θεωρηθεί παρέμβαση προς τη δικαιοσύνη.  “Αντισυνταγματική η ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες”  είπε στην εκπομπή  του Δημήτρη Καμπουράκη στο MEGA. Ο δημοσιογράφος ρώτησε ” Ποιος θα το βγάλει αντισυνταγματικό; Το ΣΤΕ” και ο Ε. Βενιζέλος προέβλεψε: “το ΣΤΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version