Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΝΔ | Κουπόνια-Καμμένος και στο βάθος δύο εξεταστικές

image_print

Στρατηγική εγκλωβισμού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων ανάμεσα στη… Σκύλλα της υπόθεσης Καμμένου και στη… Χάρυβδη των νέων αποκαλύψεων για την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος στη χώρα το 2015 προωθεί η Νέα Δημοκρατία.

Κρατώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και για τα δύο μείζονα ζητήματα που δομούν το βασικό σκηνικό της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων εικοσιτετράωρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάλλει κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο στο προσκήνιο βρίσκονται τα αιτήματα για δύο εξεταστικές επιτροπές. Στην οδό Πειραιώς, η φράση «όλα στο φως» αποτελεί μείζον συστατικό στοιχείο του δημόσιου λόγου της, με το νέο κύμα της αντεπίθεσης να εξαπολύεται, κατά τα φαινόμενα, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια.

Η άρνηση του κ. Τσίπρα να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, που θα θέσει στο μικροσκόπιό της την υπόθεση «Noor 1» και θα διερευνήσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποτέλεσε…κόκκινο πανί. Η αντίδραση του γαλάζιου στρατοπέδου στο «όχι» του πρωθυπουργού σχολιάστηκε σε τόνους οξείς, όσο στην αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δε δίνει μέχρι σήμερα πειστικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί. «Ο πρωθυπουργός, πανικόβλητος από την σκανδαλώδη εμπλοκή στις συζητήσεις με κατάδικους ισοβίτες για ναρκωτικά, αδύναμος να πειθαναγκάσει όλους τους βουλευτές του στη στήριξη του κ. Καμμένου τρέχει με μεγάλη ταχύτητα προς το χθες. Στα δύο χρόνια από την επέτειο της απόλυτης εξαπάτησης του ελληνικού λαού με το αχρείαστο δημοψήφισμα, συνεχίζει στο δρόμο του διχασμού και της αποτυχίας. Ας συνεχίσει μόνος του αυτήν την πορεία…», τόνισε η οδός Πειραιώς, που είναι αποφασισμένη να αποδομεί βήμα προς βήμα τη συγκυβέρνηση, επισημαίνοντας πως όσες φορές και αν προκλήθηκαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος να τοποθετηθούν δεν υπήρξε κανένας λόγος για την…ταμπακιέρα.

Πέραν της ατζέντας του κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερή οπτική και στα θέματα της οικονομίας, μετά και τη νέα τροπή που δίνουν τα όσα ανέφερε ο σύμβουλος Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ, για την υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, την εποχή που η Αθήνα ακροβατούσε ανάμεσα στην άτακτη χρεοκοπία και την έξοδό της από το κοινό νόμισμα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι διαπραγματεύσεις Μεγάρου Μαξίμου-Γιάνη Βαρουφάκη με τους πιστωτές έχουν ήδη χαρακτηριστεί «καταστροφικές για την οικονομία» από τη γαλάζια παράταξη, η οποία έχει σημειώσει σε όλους τους τόνους τη δέσμευσή της για σύσταση εξεταστικής αναφορικά με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Το αυτό επανέλαβε και χθες, όταν η οδός Πειραιώς ανέφερε πως οι αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ δίνουν «νέα διάσταση στο έγκλημα» που μεθόδευε η κυβέρνηση της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου.

«Δικαιώνεται άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι εξεταστική για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν», τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Για εμάς, αυτό το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται, έχουμε πει ότι σε μελλοντικό χρόνο όταν η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση προφανώς αυτή η περίοδος δε θα μείνει ανεξερεύνητη και προφανώς θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή αναζήτηση όλων εκείνων των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την οικονομική ασφυξία. Υπάρχουν ζητήματα και σκιές που όπως και να έχει να βγουν στο φως και να μην υπάρχουν είτε υπόνοιες, είπε υποψίες ότι κάποιοι ήθελαν μία άλλη εξέλιξη για τη χώρα μας και πρέπει να μάθουν και οι πολίτες κάποια στιγμή  ποια είναι η πραγματικότητα», ανέφερε (Παραπολιτικά fm) ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστας Τσιάρας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης : “Υπάρχει λύση για το θέμα των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων με νόμο!”

Ο Μακάριος Λαζαρίδης για τις αποζημιώσεις στα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ Μακάριου Λαζαρίδη :

Με το νόμο 5297/2026 κωδικοποιήθηκαν άρθρα του νόμου 4849/2021.

Σε αυτά τα άρθρα περιλαμβάνεται και το 51 του 4849. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 182 του 5297 τροποποιείται η επίμαχη παράγραφος του άρθρου 51 και προστίθενται τα εξής: «… στον οικείο Δήμο, ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, … για τη λειτουργία κινητής καντίνας, φορητής εγκατάστασης έψησης για τη διάθεση τροφίμων και ποτών στο πλαίσιο της εκδήλωσης».

Ας το δουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας και οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι στους οποίους στέκομαι δίπλα τους, καθώς θεωρώ ότι ήδη έχει υπάρξει λύση.

Μια δεύτερη ματιά, όμως, πάντα είναι χρήσιμη.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παναγιωτόπουλος : Συνεχίζεται η προσπάθεια μεταστέγασης του Τελωνείου της Καβάλας

image_print

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος :

Καταδρομικής φύσεως συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπ Οικονομικών Κυριάκου Πιερακάκη, ενόψει της αυριανής επίσκεψης-αυτοψίας του γενικού διευθυντή Τελωνείων, Δημήτρη Μπουρίκου. στην Καβάλα.

Μοναδικό θέμα συζήτησης η μεταστέγαση του Τελωνείου .

Τόσο εγώ όσο κ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης εκτιμούμε ότι είμαστε κοντά σε αίσιο τέλος σε ένα χρονίζον θέμα για την πόλη.

DNews Widget
Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση Χατζηβασιλείου με τον Χρίστο Δήμα: Προτεραιότητα οι κρίσιμες υποδομές της Π.Ε. Σερρών

Συνάντηση Τάσου Χατζηβασιλείου με τον Χρίστο Δήμα για τις υποδομές στις Σέρρες
image_print

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, με αντικείμενο κρίσιμα έργα υποδομών, οδικής ασφάλειας και σχολικής στέγης στην Π.Ε. Σερρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, η επιτάχυνση της συμβασιοποίησης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, η αναβάθμιση της Περιφερειακής Οδού Σερρών, καθώς και παρεμβάσεις σε σχολικές υποδομές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, οι εργασίες στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο έτη, ενώ για την Εθνική Οδό Δράμας – Αμφίπολης στόχος είναι η συμβασιοποίηση να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές του 2027.

Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα σχολικής στέγης, με αναφορά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το κτήριο του οποίου χρήζει άμεσης παρέμβασης, αλλά και στην ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ Νιγρίτας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα, έναν πολιτικό που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της περιφέρειας και των ανθρώπων της. Συζητήσαμε αναλυτικά για θέματα που αφορούν την Π.Ε. Σερρών.

Μεταξύ άλλων, έθεσα τα εξής:

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος χρειάζεται ριζική επισκευή από τον παραχωρησιούχο. Οι εργασίες ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 έτη.

Την επιτάχυνση της συμβασιοποίησης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης. Στόχος του υπουργείου είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις αρχές του 2027. Το έργο είναι υψηλής προτεραιότητας για τους κατοίκους της Φυλλίδας και όχι μόνο.

Την ανάγκη αναβάθμισης της Περιφερειακής Οδού Σερρών. Ο δρόμος εξυπηρετεί την περιαστική κυκλοφορία στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Μακεδονίας και, ταυτόχρονα, δέχεται αυξημένο φόρτο λόγω των Βαλκάνιων επισκεπτών που κατευθύνονται προς τις παραθαλάσσιες περιοχές. Συμφωνήσαμε στην ανάγκη εκπόνησης επίκαιρης μελέτης που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Την επίλυση προβλημάτων σχολικής στέγης. Για παράδειγμα, έθεσα το ζήτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, αφού το κτήριο χρήζει άμεσης παρέμβασης, καθώς και την ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ Νιγρίτας».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en