ΕΒΡΟΣ

Νίκος Δένδιας | “Είμαι εναντίον του φράχτη στον Έβρο”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μίλησε προ ημερών στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν ήταν και το προσφυγικό και αναφέρθηκε στον περιβόητο φράχτη του Έβρου.

“Είμαι εναντίον του φράχτη στον Έβρο, θεωρώ ότι όλα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν έχω δει φράχτη να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια, με μεγάλη αυστηρότητα και προστασία των συνόρων μας. Δεν μπαίνει όποιος θέλει, αλλά πρέπει να έχει τη δυνατότητα ο συνοριοφύλακας, είχα προβλέψει να υπάρχει ειδικός κλάδος της αστυνομίας για το μεταναστευτικό ο οποίος καταργήθηκε, έχει πάψει να υπάρχει, πρέπει να είναι άνθρωποι εκπαιδευμένοι. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σύστημα που υπήρχε στον Έβρο και δημιουργούμε το σύστημα που είχε σχεδιαστεί στα νησιά. Και για τα νησιά είχαμε φτιάξει σύστημα. Υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για τον έλεγχο των θαλάσσιων περιοχών κατ’αρχάς του βορείου Αιγαίου. Εγκαταλείφθηκαν όλα, δεν ενισχύθηκε η υπηρεσία Ασύλου που είχαμε φτιάξει” είπε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο προσφυγικό.

“Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και είναι τελείως ανίκανη να πραγματοποιήσει ακόμα και πράγματα που είναι μέσα στο ιδεολογικό της πεδίο. Δεν μπορεί. Γελοιοποιείται συνεχώς. Ρεζίλι των σκυλιών. Ο σχεδιασμός υπάρχει, οι δυνατότητες υπάρχουν αλλά πρέπει κάποιος να τα κάνει με λόγια δεν γίνεται”τόνισε.

Τέλος να θυμίσουμε πως περισσότεροι από 1,650 μετανάστες πέρασαν τον Έβρο για το μήνα Μάρτιο.

Οι εντυπωσιακά μεγάλοι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν από τον Έβρο καταγράφηκαν σε μία περίοδο στην οποία οι συνθήκες στον ακριτικό νομό και ειδικά στο ποτάμι ήταν αντίξοες, αφού πέραν των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, τα νερά ξεπέρασαν τα όρια συναγερμού και σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, στοιχεία που λειτουργούν αποτρεπτικά στο προσφυγικό ταξίδι.

e-evros

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version