ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη-ανάσα για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ένα τρίποντο-χρυσάφι στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στη Super League κατέκτησε την Πέμπτη η Λαμία.

Η ομάδα του Γρηγορίου επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνίδι, για την 6η αγωνιστική και, φτάνοντας τους 15 βαθμούς, ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, ξεπερνώντας τον Παναιτωλικό.

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε τη νίκη στον σύλλογο της Φθιώτιδας το πέτυχε στο 32ο λεπτό ο Αραμπούλι με πέναλτι (καταλογίστηκε για χέρι του Φατιόν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Ρόμανιτς στο 88ο λεπτό.

 

Ο αγώνας

Μετά από ένα πολύ νευρικό πρώτο μισάωρο, με ελάχιστες φάσεις και πάρα πολλά λάθη κι από τις δύο πλευρές, η Λαμία πήρε προβάδισμα στο 32’.

Από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Φατιόν βρήκε τη μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να δείχνει την εσχάτη των ποινών. Ο Αραμπούλι από τα έντεκα μέτρα δεν αστόχησε παρά την προσπάθεια του Βέρχουλστ κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 40’ ο Μπεντινέλι έκανε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Επασί, καθώς έφυγε πολύ άουτ, ενώ στο 54’ η Λαμία είχε ακόμη μία καλή στιγμή, όταν μετά από πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Ντέλετιτς σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 56’ ο Απόλλων έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μπεντινέλι έπιασε σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Επασί έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ, ενώ στο 75’ ο Σλίβκα έπιασε κεφαλιά από καλή θέση που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας.

Στο 87’ η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ρόμανιτς με δεύτερη κίτρινη, όμως κατάφερε να κρατήσει μακριά απ’ τα καρέ της τον Απόλλωνα, παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την παραμονή της.

Κίτρινες: Τσαμπούρης, Φατιόν, Κάλισιρ, Λισγάρας – Ρόμανιτς

Κόκκινες: 87’ Ρόμανιτς (2η κίτρινη). Στο 89’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Τσαμπούρης ενώ βρισκόταν στον πάγκο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86’ Ντομίνγκες), Τσαμπούρης (77’ Μπαξεβανίδης), Τσιλούλης, Φατιόν (77’ Μουνιέ), Σλίβκα, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης, Ντάουντα.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς (90’ Μπιάρνασον), Αραμπούλι (73’ Μαντζρεκάρ), Ρόμανιτς, Καραμάνος (82’ Μπα).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version