ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέο ραντεβού αγροτών στην Ξάνθη

Σήμερα το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης έχουν συνάντηση οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων απ όλη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Μέχρι προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις αγροτικών συλλόγων. Σήμερα θα μεταφερθούν στη συνάντηση της Ξάνθης οι αποφάσεις που πήραν οι αγροτικοί σύλλογοι.

Όλοι τους έχουνε αποφασίσει υπέρ των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν όταν στη βουλή θα συζητείται το νομοσχέδιο με το φορολογικό των αγροτών. Έχει ανακοινωθεί αλλά δεν είναι οριστικό και βέβαιο, ότι αυτό το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη βουλή στα μέσα Νοεμβρίου.

Οι αγρότες απ΄ όλη τη χώρα σκοπεύουν εκείνες τις μέρες να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο, στην πλατεία Συντάγματος.
Μέχρι τότε οι εκπρόσωποι των αγροτών σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς ν΄ αποκλεισθεί η έναρξη πριν τη διαμαρτυρία στην Αθήνα των κινητοποιήσεων.

Μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο στην βουλή δεν αναφέρεται κινητοποίηση που θα έχει σχέση με κλείσιμο δρόμων. Απ΄ ότι ακούγεται οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων αφού ψηφισθεί το νομοσχέδιο, που αφορά τα φορολογικά τους στο κοινοβούλιο.

Την Παρασκευή το βράδυ είχαν γενική συνέλευση στον Αμυγδαλεώνα οι Κτηνοτρόφοι του νομού. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Όλοι συμφώνησαν στην έναρξη κινητοποιήσεων.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση οι αγρότες του Δήμου Καβάλας. Κι αυτοί συμφώνησαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Σήμερα θα γίνει ένας απολογισμός για το πόσοι αγρότες και σύλλογοι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θ΄ αποφασισθεί ενδεχομένως μια πρώτη κινητοποίηση που δεν αποκλείεται να γίνει στην Κομοτηνή, στη συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους αγρότες από τη χώρα, για τη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, όταν το νομοσχέδιο για τα φορολογικά των αγροτών θα συζητιέται στο κοινοβούλιο.

proininews.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version