ΕΒΡΟΣ

Νέο ενδιαφέρον για τον ζεόλιθο του Έβρου

Αναθερμαίνει το ενδιαφέρον για εκμετάλλευση κοιτάσματος ζεόλιθου στα Πετρωτά Τριγώνου η εταιρία Geo VET Ν. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε..

Η εταιρία είχε γίνει γνωστή όταν υπέγραψε την εκμετάλλευση λατομείου στις 20 Μαϊου του 2011 και λίγο μετά η άδεια ακυρώθηκε με παρέμβαση του τότε υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ανακάλεσε την απόφαση για επένδυση στις 11 Ιουνίου του ίδιου έτους .

 
Η Geo VET Ν. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε. βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ΙΓΜΕ, καθώς το ΙΓΜΕ υποστήριζε ότι είχε προχωρήσει σε έρευνες στην περιοχή εξόρυξης, κάτι που δεν επέτρεπε τη χρήση του λατομείου βάσει της νομοθεσίας. Η δικαστική διαμάχη δεν έχει σταματήσει, όμως το ενδιαφέρον της εταιρίας είναι θερμό.

 
Μάλιστα πριν λίγες μέρες, υπηρεσία της περιφέρειαας έλεγξε τις περιοχές που ζητάει η εταιρία. Συγκεκριμένα στις περιοχές συγκατελέγεται μία έκταση 100 στρεμμάτων για εξόρυξη και δύο εκτάσεις 200 στρεμμάτων για έρευνες.

 
Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αν προχωρήσει θα πρόκειται για τη δεύτερη εταιρία που θα αξιοποιήσει τον ελληνικό ζεόλιθο, έχοντας ακόμη μία επιλογή προώθησης του προϊόντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Geo VET Ν. Αλεξανδρίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.

 
Κάνει εξαγωγές στη Γερμανία από λατομείο της Τουρκίας, καθώς δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το ζεόλιθο Πετρωτών.

Η ελπίδα του 2011 πριν ακυρωθεί η εξόρυξη.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version