Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Νέος διευθυντής ΕΚΑΒ Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Θάσου ο Θωμάς Γ. Αγγελόπουλος

Νέος διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας, στο οποίο ανήκουν οι τομείς Δράμας, Σέρρων και Θάσου, ο Θωμάς Γ. Αγγελόπουλος.

Η ανακοίνωση του αναφέρει:

«Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και αναλαμβάνω και τα καθήκοντα Διευθυντή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, στο οποίο ανήκουν οι τομείς Δράμας, Σέρρων και Θάσου, με επίγνωση των μεγάλων ευθυνών που μου αναλογούν και με διάθεση για δουλειά και προσφορά σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Γνωρίζω ότι, υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες και θα φροντίσω να τα γνωρίσω επαρκέστατα στο άμεσο μέλλον για να μπορέσω να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, τα οποία θα συνεχίζω να τα υπηρετώ εφόσον αισθάνομαι και είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός.

Σε ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον θα πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα-σταθερά βήματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της άμεσης και επείγουσας προ-νοσοκομειακής βοήθειας προς όφελος όλων όσων τη χρειαστούν.

Προς το σκοπό αυτό- εκφράζοντας απολύτως προσωπικές απόψεις και συμφωνώντας σε γενικές γραμμές με τα συμπεράσματα πρόσφατου συνεδρίου management υπηρεσιών Υγείας- νομίζω πως έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα επείγουσας πρωτοβάθμιας (προ-νοσοκομειακής) Ιατρικής, στον οποίο θα ανήκουν το ΕΚΑΒ, τα Κ.Υ. και οι αστικές δομές Π.Φ.Υ. μαζί με τα ΤΕΠ των Νοσοκομείων. Είναι επίσης ανάγκη να θεσμοθετηθεί η ειδικότητα της επείγουσας προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και να στελεχωθούν οι δομές αυτές με κατάλληλα εκπαιδευμένους γιατρούς. Η τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε καθορισμένα – πολυσύχναστα σημεία και η εκπαίδευση ειδικών ομάδων του πληθυσμού στο BLS θα είναι μια ριζοσπαστική ενέργεια.

Η επαφή μου με την επείγουσα Ιατρική ξεκινά πριν πολλά χρόνια, όταν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ξεκινούσα το 1986 την ειδίκευσή μου στη Γεν. Χειρ/κή του νοσοκομείου « Γ. Παπανικολάου» στη Θεσ/κη. Στην Α΄ Χειρ/κή κλινική του ιδίου νοσοκομείου συνέχισα να παρέχω υπηρεσίες σαν ειδικός χειρουργός σε άμισθη θέση ως συνεργάτης.

Υπηρέτησα επίσης σε θέση Χειρουργού για 4 χρόνια στο Σταθμό πρώτων Βοηθειών (ΣΑ΄Β) του ΙΚΑ Θεσ/κης, μια πολύ χρήσιμη κι αποτελεσματική αστική δομή προ-νοσοκομειακής άμεσης ιατρικής βοήθειας, που δίπλα της υπήρχε και σταθμός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς αργότερα έπαψε να λειτουργεί.
Εκπαιδεύτηκα το 1996 στον πρώτο ετήσιο κύκλο μετεκπαιδευτικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης του ΕΚΑΒ (Ε.Π.Ι.) και στη συνέχεια ως εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ συμμετείχα στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα που αφορούσαν την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών στις πρώτες βοήθειες. Προ 10ετίας στη λειτουργούσα τότε σχολή ΙΕΚ του ΕΚΑΒ Καβάλας εκπαιδεύσαμε υποψήφιους διασώστες στην εκμάθηση της τηλεϊατρικής.

Συμμετείχα ως εκπαιδευόμενος σε πολλά διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια επείγουσας προ-νοσοκομειακής Ιατρικής όπως το ATLS, το BLS, το διεθνές σεμινάριο για την αντιμετώπιση προ-νοσοκομειακά επειγόντων γυναικολογικών- μαιευτικών καταστάσεων κ.λ.π.

Από το 1999 υπηρετώ με τη δεύτερη ειδικότητα μου ως Δ/ντής Γενικής Ιατρικής στο Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ της Θάσου, όπου γνώρισα τις ιδιαίτερες ανάγκες μιας νησιωτικής περιοχής με 15.000 μόνιμους κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο, για σωστή προ-νοσοκομειακή αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και για τη γρήγορη και ασφαλή διακομιδή τους στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Διαχρονικά επισημάναμε και διεκδικήσαμε -(η εκάστοτε Διοίκηση του Κ.Υ. Πρίνου και ο Δήμος Θάσου)- την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο, που υλοποιήθηκε πριν 8 μήνες περίπου, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί επαρκώς και αναμένεται η μετακίνηση ακόμα 5 διασωστών για την πλήρη ενεργοποίησή του. Η στελέχωση και ενεργοποίηση του Τομέα της Θάσου, θα είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, στο οποίο ανήκει και ο Τομέας της Θάσου, που είναι το μοναδικό νησί της Μακεδονίας και η ναυαρχίδα του τουρισμού στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Παράλληλα, θα διεκδικήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας ότι είναι δίκαιο και αναγκαίο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων διασωστών καθώς και την εξασφάλιση των απαιτούμενων εφοδίων σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να μπορούν οι διασώστες να ανταποκριθούν στην ευαίσθητη και υψηλή αποστολή τους.

Θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της πολιτείας προς το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Υγείας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή απειλείται ξαφνικά και άμεσα. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενδυνάμωση και αναβάθμιση δομών και υπηρεσιών. Έμπρακτο δείγμα στην περιοχή μας είναι η παράδοση και η επιχειρησιακή λειτουργία επτά (7) καινούριων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων.

Στον άμεσο σχεδιασμό της Διοίκησης, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση του παραρτήματος Καβάλας με επιπλέον προσωπικό. Καθήκον δικό μας είναι να υπερβάλλουμε εαυτούς και να προσφέρουμε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον πάσχοντα πολίτη που δοκιμάζεται στην οικονομική δίνη, που μαστίζει την πατρίδα μας.

Ευελπιστώ ότι όλοι μαζί διασώστες- διοίκηση και πολιτεία θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, προς όφελος της υγείας των πολιτών.»

thasospress

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με την «Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα Εις Φιλίππους”»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ώρα 10:00 π.μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης δέχθηκε, στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος όροφος) τον Πρόεδρο της Α.Μ.Κ.Ε. «Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα Εις Φιλίππους”» Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Χαράλαμπο Τσουρουκίδη, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της διοίκησης της Ομάδας,

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος παρουσίασε στον κ. Μουρβετίδη τη δράση και το όραμα της Ομάδας. Απώτερος στόχος της είναι η συσπείρωση νέων και εμπειρότερων επιστημόνων και ενεργών πολιτών, με σκοπό τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πρότυπου Ολιστικού Μοντέλου Ανάπτυξης, το οποίο θα αναδείξει το πανάρχαιο φυσικό αγροτοπολιτιστικό περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας της πεδιάδας των Φιλίππων και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε με τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της Ομάδας, μία εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι χωρικές Περιφερειακές Ενότητες των περιοχών Δράμας, Καβάλας, Σερρών, θα μπορούσαν να συνδράμουν πολυποίκιλα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων της Ομάδας, καθώς και τις προοπτικές καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων και θεσμικών παραγόντων.

Ήδη, με τη συνεργασία της Ομάδας και των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας με την επωνυμία «Brevet Φίλιπποι, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων με δεκάδες ποδηλάτες απ’ όλη την Ελλάδα το εξωτερικό, οι οποίοι καλούνται να διανύσουν συνολικά 210 χλμ διασχίζοντας κατά σειρά τους Δήμους Καβάλας, Δοξάτου, Δράμας, Προσοτσάνης, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Παγγαίου (συνολικά 20 οικισμούς) και με τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η διοργάνωση αυτή είναι ένα παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής και συνεργασίας για ανάληψη και άλλων δράσεων στο μέλλον, με το συντονισμό όλων των φορέων.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας | Καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου

Στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας με φορείς και επισκέψεων στους Δήμους του Νομού Δράμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης, συνοδευόμενος από μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, επισκέφτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου κ. Ελευθέριο Ταμπουρίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιου Μίρκου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Καθημερινότητας, Συντήρησης, Αθλητισμού κ. Γεώργιου Στεφανίδη, και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε μια διεξοδική καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων του Δήμου και συμφωνήθηκε η άμεση ανάληψη δράσης με προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en