Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέος γενικός γραμματέας πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος στη θέση του  γενικού γραμματέα πρωθυπουργού 

Νέος γενικός Γραμματέας του Κυριάκου Μητστοτάκη αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, με απόφαση του πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη

Ο Γιάννης Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, με αρμοδιότητες την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη, την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κοινωνικής προστιθέμενης αξίας μέσα από τη διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις υγιείς παραγωγικές τάξεις.

Η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη

Την παραίτησή του αιφνιδιαστικά, υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής (5/8), ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, όπως ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή, από την υποψηφιότητα τουΚυριάκου Μητσοτάκηστην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές.

Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πιερρακάκης από Αλεξανδρούπολη | Πιστεύουμε στα περιφερειακά πανεπιστήμια

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 105ης Συνόδου των Πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη του ΔΠΘ και για λόγους εθνικούς και για λόγους ακαδημαϊκούς μετουσιώθηκε με τον τελευταίο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, τον οποίο φέραμε στην ελληνική Βουλή. Πιστεύουμε βαθιά στο Δημοκρίτειο, πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, στα ελληνικά περιφερειακά πανεπιστήμια», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός.

Αναφορικά με την ατζέντα της πολύωρης συζήτησης, που είχε με τους πρυτάνεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως εξετάστηκε μία σειρά από πρόσθετες ρυθμίσεις και ενέργειες για την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να δοθεί στα πανεπιστήμια η δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα και καλύτερα διεθνώς. «Σ’ αυτό το πλαίσιο της διαρκούς συζήτησης και της διαρκούς ώσμωσης με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια θα περιμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων για πρόσθετες ενέργειες, που τα πανεπιστήμιά μας θα κληθούν να κάνουν κι εμείς θα κληθούμε να νομοθετήσουμε στο επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en