ΚΑΒΑΛΑ

Νέα σύσκεψη για το νερό της Νικήσιανης, αλλά το πρόβλημα…παραμένει

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κτίριο αντιπεριφέρειας Καβάλας για το χρονίζον θέμα του νερού της Νικήσιανης, με την συμμετοχή της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Καβάλας και της ΔΕΥΑ Παγγαίου. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε και πάλι διαφορά μεταξύ των μετρήσεων της περιεκτικότητας του νερού σε αρσενικό που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Υγείας και των αντίστοιχων μετρήσεων της ΔΕΥΑ Παγγαίου, με τις πρώτες να δείχνουν ότι η περιεκτικότητα αυτή ξεπερνάει τα 10 μg/κυβικό μέτρο και τις δεύτερες να δείχνουν το ακριβώς αντίθετο -αν και όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος η “ψαλίδα» ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με άλλες φορές .

Ο κ. Παπαδόπουλος, συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι “στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τις τοποθετήσεις των νέων φίλτρων που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑ Παγγαίου και για τις “παρακάμψεις” που εντοπίζονται διαρκώς. Όταν λέμε “παρακάμψεις” εννοούμε τις μη νόμιμες γεωτρήσεις από τις οποίες μερίδα κατοίκων υδροδοτείται, και οι οποίες επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την λειτουργία των φίλτρων, σε σημείο αυτά να μην λειτουργούν επαρκώς.

Από εκεί και πέρα, εμείς εξηγήσαμε στην ΔΕΥΑ Παγγαίου ότι ακόμα και αν εντοπίσουμε συγκεντρώσεις αρσενικού εντός των ορίων δεν πρόκειται να άρουμε την απαγόρευση παρά μόνο αν ο εντοπισμός αυτός γίνει σε συνεχή και σταθερή βάση. Ελπίζουμε ότι με τα επιπλέον μέτρα που επιδιώκουν να λάβουν θα λυθεί έγκαιρα το πρόβλημα -η ΔΕΥΑΠ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Απρίλιο θα τοποθετηθούν και τα τελευταία φίλτρα. Προς το παρόν, πάντως, η απαγόρευση χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή φαγητού ισχύει κανονικά.»

ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version