ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία συνηγορούν πως άλλαξε εσκεμμένα πορεία

Κάποιος κατηύθυνε σκόπιμα στα νησιά Ανταμάν το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines

Προς τα νησιά Ανταμάν πετούσε σκόπιμα το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, εκατοντάδες μίλια εκτός της πορείας του, σύμφωνα με στοιχεία από στρατιωτικά ραντάρ που αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αεροσκάφος με 239 επιβαίνοντες άλλαξε πορεία ενώ πετούσε από Κουάλα Λουμπούρ προς Πεκίνο και κατευθύνθηκε δυτικά, χρησιμοποιώντας εναέριους διαδρόμους που χρησιμοποιούνται συνήθως για πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Δύο πηγές ανέφεραν πως ένα άγνωστο αεροσκάφος, που εκτιμάται πως ήταν η πτήση MH370, πετούσε σε συντεταγμένες γνωστές σε πιλότους διεθνών πτήσεων όταν εντοπίστηκε από στρατιωτικά ραντάρ στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της χώρας.

Αυτό δείχνει πως το αεροσκάφος κατηύθυναν είτε οι κυβερνήτες του είτε κάποιος που γνώριζε τις συντεταγμένες αυτές.
Σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα που «έπιασαν» τα στρατιωτικά ραντάρ, το αεροσκάφος πετούσε με κατεύθυνση τα νησιά Ανταμάν, σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της θάλασσας Ανταμάν και του κόλπου της Βεγγάλης.

Τρίτη πηγή που γνωρίζει τα της έρευνας για το εξαφανισμένο αεροσκάφος, ανέφερε πως οι έρευνες επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στη θεωρία πως κάποιος με γνώσεις πτήσης σκόπιμα άλλαξε την πορεία του Boeing.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version