Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα παράταση στην απεργία της ΠΝΟ, χωρίς πλοία ως την Πέμπτη

Να συνεχίσουν την απεργία τους, που έληγε στις 6 το πρωί της Τρίτης, με νέα 48ωρη, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες έπειτα από την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή. Με τη λήξη της, την Πέμπτη η ΠΝΟ -τα 13 σωματεία-μέλη της οποίας έκαναν πορεία το πρωί από τον Άγιο Διονύσιο προς το ΥΕΝ- θα συμμετάσχει, όπως ήδη είχε προαναγγείλει, και στην απεργία της ΓΣΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία -που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή- θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Πάντως, ήδη η παράταση των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε νησιά χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς, αλλά και αγρότες με τα προϊόντα τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «η εκτίμηση της ΠΝΟ ότι επιχειρείται η εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αποκρούστηκε από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση απέναντι στους Θεσμούς. Οι Θεσμοί επανήλθαν με ένα ποσοστό 3%, πράγμα που είχε ξαναγίνει τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, εμείς όμως αρνούμαστε ακόμα και αυτό το ποσοστό να επιβληθεί. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Eurogroup και υπολογίζουμε ότι στις 18 του μήνα θα τελειώσει η αξιολόγηση, αυτή η προσπάθεια για να υπάρξει αυτή η αύξηση, δεν θα ευδοκιμήσει. Είμαι βέβαιος από τις διαβεβαιώσεις και των δύο υπουργών, ότι η προσπάθεια θα είναι αποτελεσματική, ώστε να μην υπάρξει καμία αύξηση στο 10 και 15% των ναυτικών που ίσχυε μέχρι σήμερα» είπε ο υπουργός, ζητώντας από την ΠΝΟ να μην προκαλέσει παρενέργειες από την απεργία της.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση η οποία μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα». Ερωτηθείς για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αρκέστηκε να δηλώσει πως «τα παιδιά μπορούν να φύγουν με δύο αεροπλάνα».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 11 Έλληνες μετά από συμπλοκή σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Συνελήφθησαν την Κυριακή (26-5-2024) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης έντεκα (11) Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.   

Αναλυτικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-5-2024, σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, οι δράστες λόγω προσωπικών διαφορών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο από αυτούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύονται.

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης επιτεύχθηκε η ταυτοποίηση και η άμεση σύλληψη έντεκα (11) συμμετεχόντων στη συμπλοκή, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και ένα (1) ακόμη άτομο που αναζητείται.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα, κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο ένας εκ των συλληφθέντων δραστών τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα τον έναν εκ των νοσηλευόμενων ημεδαπών χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αθλητική βία.

Από το σημείο του συμβάντος, την οικία του ανωτέρω δράστη και την κατοχή  των συλληφθέντων κατασχέθηκαν συνολικά τρία γυάλινα μπουκάλια, δύο προστατευτικά κράνη, τμήμα από πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, τέσσερις συσκευασίες πυροτεχνημάτων, είδη ένδυσης και υπόδησης και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόγευμα τεχνών στην αυλή της καπναποθήκης ‘Π’ με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Απόγευμα τεχνών στο «Π».

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), προσκαλεί τις φίλες και τους φίλους την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στις 19:00-21:00, σ’ ένα διαφορετικό απόγευμα τεχνών, στην αυλή της διατηρητέας Καπναποθήκης «Π».

Οι σπουδαστές των Εργαστηρίων Ζωγραφικής, Κεραμικής, Κοπτικής-Ραπτικής, Ξυλογλυπτικής και Φωτογραφίας, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Παιδικά Εργαστήρια καθώς και γι’ αυτά των Ενηλίκων, να συνομιλήσουν με τους διδάσκοντες και να γνωρίσουν το ανανεωμένο πρόγραμμα του Ιδρύματος.

Στη φιλοσοφία και στους σκοπούς του ΙΘΤΠ, το οποίο, το ερχόμενο φθινόπωρο, θα εορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων ζωής και προσφοράς στην Ξάνθη, στη γη της Θράκης, παραμένει η διάσωση και διάδοση στις νεότερες γενιές των παραδοσιακών τεχνών, αρμονικά συνδυασμένες με την καλλιέργεια σύγχρονων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Το ΙΘΤΠ, ευχαριστεί τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Κτήμα Βουρβουκέλη και τον Παιδικό Σταθμό «Μαγικό Αυλό» για την υποστήριξη και τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε όλες και όλους για να υποδεχτούμε μέσα από την τέχνη, και το καλοκαίρι. Την Παρασκευή, Πάμε «Π»!

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

“Η Πιο Σωστή Απόφαση” | Η Πολιτιστική Συμμετοχή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας στο Εθνικό Θέατρο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό διάλογο που ξεπερνάει τα στενά γεωγραφικά όρια, συμμετέχει με μεγάλη χαρά στη νέα πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου που επιχειρεί να αναδείξει την πολιτιστική προσφορά των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με την παράσταση Η πιο σωστή απόφαση της Εύας Οικονόμου – Βαμβακά που θα παρουσιαστεί στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 20:30.

Υπόθεση 

Ένα νέο, πρωτότυπο έργο που τοποθετεί στο κέντρο του την ιστορία ενός καθημερινού ζευγαριού και ακολουθεί την απόφασή τους να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Η Έλλη και ο Μάνος γνωρίζονται, ερωτεύονται και δοκιμάζονται σε καταστάσεις άλλοτε εύκολες και άλλοτε σκληρές. Και έτσι, περνώντας μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια της Ελλάδας του 2024, διαγράφουν μια βίαιη ιστορία ενηλικίωσης. Μια οικεία, γλυκόπικρη ιστορία θυσίας και αγάπης που έχουμε δει να εκτυλίσσεται πολλές φορές μπροστά στα μάτια μας αλλά συνήθως δεν της δίνουμε σημασία· έως ότου να ακούσουμε ένα δικό μας κλάμα να μας ξυπνάει. Και τότε συνειδητοποιούμε, πόσο κοντά στην ευτυχία βρίσκεται η απόγνωση. Και αναρωτιόμαστε, αν καταφέραμε τελικά να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση.

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά

Σχεδιασμός Σκηνικού & Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος

Ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα

Πρωτότυπη Μουσική & Sound Design: Μάνος Πατεράκης

Επιμέλεια κίνησης: Φωτεινή Μελετιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Λιλή Νταλανίκα

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης, Κώστας Γαρουφαλίδης

Εκτέλεση Φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Σχεδιασμός Αφίσας: Alex Cokka

Φωτογραφίες και teaser: Λιλή Νταλανίκα

Παίζουν: Κωνσταντίνα Βέρρου, Ιάσονας Παπαματθαίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

*Στην αφίσα της παράστασης απεικονίζεται γλυπτό του Δημήτρη Πολυχρονιάδη.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
10€ εκπτωτικό (φοιτητικό, σπουδαστικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ)

Προπώληση: Ταμεία Εθνικού Θεάτρου (Κτήριο Τσίλλερ & Θέατρο Rex)

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-theatro-i-pio-sosti-apofasi-dipethe-kavalas/?lang=el

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (09:00-14:00).

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en