ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μείωση στα κονδύλια για το ΕΚΑΣ το 2017

Τα ασφαλιστικά Ταμεία συνεχίζουν να «αιμορραγούν» και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συντάξεις, όπως προκύπτει από το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για τα Ταμεία, που φέτος παρουσίασαν έλλειμμα 2 δισ.ευρώ κα το 2017% αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,02 δισ.ευρώ, θα γίνει «γενναία» μείωση στα κονδύλια για το ΕΚΑΣ.

Συγκεκριμένα η νέα μείωση στα κονδύλια για το ΕΚΑΣ ανέρχεται σε 439,2 εκατ. ευρώ. Η μείωση θα γίνει είτε με την περικοπή του αριθμού των δικαιούχων είτε με την αναθεώρηση του ύψους των παροχών (δηλαδή το ίδιο επίδομα για λιγότερους δικαιούχους ή μικρότερο επίδομα για περισσότερους).

Επιπρόσθετα άλλα 117,3 εκατομμύρια προϋπολογίζονται το 2017 από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, που έρχονται να προστεθούν στα 174,2 εκατομμύρια που «ψαλιδίστηκαν» εντός του 2016.

Επίσης εξοικονόμηση ύψους 22,1 εκατ. έχει προϋπολογιστεί και από την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του ΕΤΕΑ, ενώ 47 εκατ. θα εξοικονομηθούν από τα όρια ηλικίας στις συντάξεις λόγω θανάτου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version