ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα στήριξης: Ερχεται νέα επιταγή ακρίβειας ή food pass – Το στοίχημα της ανάπτυξης

Με τα σημερινά δεδομένα δύο μέτρα φαίνεται να κλειδώνουν: H ενίσχυση των νοικοκυριών μέσω μιας νέας επιταγής ακρίβειας ή ενός food pass και η παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Νέο πακέτο παροχών για τη στήριξη των νοικοκυριών από την επέλαση της ακρίβειας, παρά την προσγείωση του ΑΕΠ στο 2,8% το Γ΄τρίμηνο του έτους σχεδιάζει για τους πρώτους μήνες του 2023 η κυβέρνηση.

Τα μέτρα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από την φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων και δεν αποκλείεται να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Oπως έχει γράψει η «Η», με τα σημερινά δεδομένα δύο μέτρα φαίνεται να κλειδώνουν:

  1. H ενίσχυση των νοικοκυριών μέσω μιας νέας επιταγής ακρίβειας ή ενός food pass και
  2. Η παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Συγκεκριμένα:

  1. Η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο θα παραταθεί και στους πρώτους μήνες του 2023. Με την κρατική επιδότηση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διατηρείται πολύ κοντά στα περυσινά επίπεδα.
  2. Η χορήγησης μιας νέας επιταγής ακρίβειας στο πρώτο τρίμηνο του έτους προβάλλει ως το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή καθώς θα προσφέρει μια σημαντική ανάσα στα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Εναλλακτικά μπορεί να δοθεί ένα food pass για αγορές από τα σούπερ μάρκετ στα πρότυπα του fuell pass.

Πηγή: imerisia.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version