Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Νέα μέτρα στήριξης | «Αποκαλυπτήρια» στη ΔΕΘ

Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ τα νέα μέτρα στήριξης

Στη ΔΕΘ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στη ΔΕΘ αφού μετρήσουμε σωστά, ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, καταλήξουμε στις δυνατότητες, ο πρωθυπουργός πολύ συγκεκριμένα και με μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι πολύ στοχευμένα, πολύ ουσιαστικά, με σώφρονες κινήσεις, κρατώντας πάντα εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες κρίσεις που έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στον οικονομικό τους βίο με τις οποίες είναι αντιμέτωπη και η ελληνική αλλά και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο και ενός Fuel Pass 3 το φθινόπωρο απάντησε πως «ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, όπως κάνει πάντοτε, με υπεύθυνο τρόπο θα μιλήσει για το τι μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα και για το ποια θα είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας συνολικά αυτόν τον τελευταίο χρόνο της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας».

Σταϊκούρας: Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Eν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη προανήγγειλε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, καθώς η οικονομία κινείται ικανοποιητικά, για την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αν και δεν προσδιόρισε το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, που οι πληροφορίες το υπολογίζουν στα 2 δις ευρώ, ωστόσο ανέφερε ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους και η πορεία του τουρισμού δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο.

 

«Η έννοια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού είναι καθαρά τεχνική έννοια. Η ουσία είναι αν η πορεία της οικονομίας είναι η ορθή, κι αν δημιουργείται το δημοσιονομικό περιθώριο για να βοηθηθεί η οικονομία, η κοινωνία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι η πορεία της οικονομίας είναι τουλάχιστον ικανοποιητική. Ο τουρισμός πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις, οι πολίτες με συνέπεια πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και δημόσια τους ευχαριστώ για αυτό, και πάνε και πολύ καλά και οι επενδύσεις. Δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν περισσότερες δαπάνες προκειμένου να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις μετά τον Σεπτέμβριο» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης άφησε ανοιχτό παράθυρο να υπάρξει Fuel Pass 3 το φθινόπωρο: «Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο, και οι εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα θα πράξουμε. «Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3. Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί, δηλώνοντας ότι «προφανώς το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα από τα στοιχεία που συνεκτιμούμε, όπως και πολλά άλλα μέτρα. Αλλά δεν μπορώ να σας πω από τώρα για το φθινόπωρο». Πρόσθεσε δε, ότι «στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα δούμε πώς κινείται η οικονομία, πώς θα εξελιχθεί το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο και τις ανάγκες του δ’ τριμήνου. Ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τυχαίνει να είναι τότε χρονικά και η ΔΕΘ».

Σε ερώτηση για τη χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» ή την επίσπευση στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός απάντησε «όλα στην ώρα τους».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δοθεί μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας, στο μοντέλο που δόθηκε το Πάσχα. Το ποσό εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 200 ευρώ, κάτι που θα είναι συνάρτηση του αριθμού των δικαιούχων αλλά και των δημοσιονομικών περιθωρίων. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, αλλά να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en