Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νάσος Ηλιόπουλος | Η επίμονη άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι επικίνδυνη

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επίμονη άρνησή της να προχωρήσει σε ουσιαστική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Πάνω από 100 άνθρωποι στην Αττική βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που τα νοσοκομεία είναι «στο κόκκινο», η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας –όπως γίνεται σε τόσες χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία- δείχνει μια κυβέρνηση που λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για τη ζωή των πολιτών».

Χαρακτήρισε, δε, «χυδαία κερδοσκοπία» το σημερινό τρόπο εμπλοκής των ιδιωτικών κλινικών, φέρνοντας ως παράδειγμα το «Λητώ», «στο οποίο μεταφέρονται ειδικευόμενοι γιατροί από δημόσια νοσοκομεία».

«Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο είναι βασικές εστίες μετάδοσης», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όποιος βρεθεί για λίγο στα μέσα μεταφοράς στην Αττική, τις καθημερινές, βλέπει την τραγικότητα της κατάστασης με το συνεχή συνωστισμό των επιβατών», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε πολλούς εργασιακούς χώρους «καθώς η κυβέρνηση έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας και δεν γίνονται οι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «οι πολίτες, όταν αισθάνονται ότι αδικούνται, θα κατέβουν στο δρόμο, δεν περιμένουν κανένα κομματικό κάλεσμα». «Αυτό το αίσθημα αδικίας αισθάνθηκε ο κόσμος, όταν είδε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη πριν από λίγες μέρες, όταν είδε την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαστρεβλώσει το γεγονός κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση 30 ατόμων στην αστυνομία και όταν την επόμενη μέρα κυβερνητικός βουλευτής έβγαζε “στον αέρα” τα στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε», σημείωσε.

«Αίσθημα αδικίας είναι προφανές ότι αισθάνονται οι πολίτες, όταν η κυβέρνηση περνά, εν μέσω πανδημίας, νόμο που πετά εκτός πανεπιστημίου 24.000 μαθητές ή όταν νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες», υπογράμμισε. «Αντιδράσεις σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν όταν εφαρμόζονται άδικες πολιτικές και είναι χρέος μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, τις δίκαιες αντιδράσεις να τις υποστηρίζουμε», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζοντας, τέλος, τις προσπάθειες για συναίνεση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, τόνισε ότι «η στρατηγική της έντασης είναι σήμερα ξεκάθαρη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κρύψει τη δική του αποτυχία».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Βουλή | Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με 158 «ναι»

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Με 158 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, και για τις αρμοδιότητες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, 158 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ναι, ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης όχι, σε σύνολο 299 ψηφισάντων.

Εξαίρεση απετέλεσε το άρθρο 12, που συγκέντρωσε πλειοψηφία 190 βουλευτών (της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ανεξάρτητου Μπ. Μπαράν), και αφορούσε στη «μεταφορά διαχειριστικών αρμοδιοτήτων από τους προϊσταμένους πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων».

Πέρασε και η τροπολογία Χατζηδάκη για τα POS

Επίσης, «κατά πλειοψηφία» έγινε δεκτή και η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία μειώνονται οι προμήθειες για τις συναλλαγές μικρού ύψους μέσω POS για συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς.

Μιλώντας για το θέμα, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «το πρόγραμμα διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά, οι επιχειρήσεις στην συντριπτική τους πλειονότητα διασυνδέθηκαν και η χώρα δεν θα χάσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ορόσημο για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο».

ethnos.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

Το σχέδιο νόμου έχει τέσσερα βασικά σκέλη. Με το πρώτο συστήνεται το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ στο δεύτερο σκέλος περιλαμβάνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο τρίτο συστήνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σώμα Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας και το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά..

Στο νομοσχέδιο υπάρχει επίσης πρόβλεψη για ειδική αποζημίωση πληρωμάτων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολή και ειδική αποζημίωση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδικές αποστολές. Τα ποσά για τις δύο κατηγορίες ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια ευρώ και 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αντίστοιχα.

Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για μειωμένη θητεία, αλλά και ρυθμίσεις για φοιτητές σε ορισμένες ειδικότητες.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου υπάρχει πρόβλεψη για αναγκαστική απαλλοτρίωση παρακείμενων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χώρων για λόγους πυρασφάλειας.

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ξεκίνησε την 30ή Απριλίου 2024, και θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ευριπίδης Στυλιανίδης | Θέμα δανείων των ποντίων και χρηματοδότηση αγροτών

Σε σύσκεψη εργασίας, ενόψει Ευρωεκλογών, στο Μαξίμου συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συζητήθηκε η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Β. Ελλάδα και θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Κυβέρνηση.

Ο Ε. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο καίρια ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Το ένα, αφορά στα ζητήματα των αγροτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την όσο το δυνατόν ταχύτερη χρηματοδότηση και περαιτέρω στήριξη τους, παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης της νέας ΚΑΠ.

Το δεύτερο, αφορά στην ανάγκη νέας διευκολυντικής ρύθμισης για τα εκκρεμή δάνεια των Παλιννοστούντων Ποντίων που έχουν περιέλθει μετά την προηγούμενη παρέμβαση στο δημόσιο, ώστε να παραταθεί η προθεσμία των 120 δόσεων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en