Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Τζελέπης | Σχετική δήλωση για την γιορτή των τριών ιεραρχών

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή της εκπαίδευσης, η γιορτή των σχολείων, η γιορτή της σπουδάζουσας νεολαίας, η οποία στοχεύει στην μόρφωση και στην καλλιέργεια αξιών.

Το επίκεντρο της Θρησκευτικής αυτής γιορτής είναι ότι οι Τρεις Ιεράρχες προσπάθησαν να καλλιεργήσουν ηθικές αξίες στους νέους: αξίες του Χριστιανισμού, αξίες της αλληλεγγύης, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να έχουν σταθερό βηματισμό στη ζωή τους και κατευθυντήριο οδηγό την προσφορά τους στην κοινωνία, στο Έθνος, στη χώρα τους.

Στη σημερινή εποχή, όπου η Παιδεία βιώνει την «απαξίωσή της», η «αριστεία καταργείται», ο Πολιτισμός δεν πρωτοστατεί στα ενδιαφέροντα των νέων, η «κατανάλωση» υλικών αγαθών ατονεί το πνεύμα και την ψυχή τους, πρέπει να επανεπενδύσουμε ουσιαστικά στην αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος έτσι ώστε η χώρα μας να μην βρεθεί στα αδιέξοδα των οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων, να μην διώχνει στο εξωτερικό τα παιδιά της και οι πνευματικοί άνθρωποι να αφοσιωθούν στην «Αναγέννηση» της Κοινωνίας και των αξιών της.

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι Υπουργός και τι πιστεύει για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών το ζητούμενο είναι ένα: να δώσουμε όραμα στους νέους και ηθική ανάταση στους πολίτες. 

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | “Ημέρες Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων του Δήμου Καβάλας, υπό τον γενικό τίτλο “Ημέρες Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού”, επ’ αφορμή της μαύρης επετείου εξόντωσης 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, με κε περιελάμβανε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου, λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την παρουσίαση θεατρικών δρώμενων, με αναφορά στα γεγονότα της εν λόγω Γενοκτονίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά Κωστής Καρπόζηλος

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές, την Καβάλα επισκεφτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ο πρώην υπέθυνος Τύπου και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κωστής Καρπόζηλος.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en