ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Μ. Τζελέπης | Δραματική η κατάσταση στον Ν. Σερρών από την οζώδη δερματίτιδα

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 1073/30-6-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της οζώδους δερματίτιδας και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει η ασθένεια αυτή στον Ν. Σερρών».
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής: «Σε «σφαγή ζώων» εξελίσσεται η κατάσταση από την οζώδη δερματίτιδα στον Ν. Σερρών. Σε πολλές εκτροφές βοοειδών εντοπίστηκε η ασθένεια της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών. Στις αρχές του Απριλίου του 2016 που εμφανίστηκε η ασθένεια, στις περιοχές των Σερρών δεν υπήρχαν επαρκής ποσότητες εμβολίων για να εξυπηρετηθεί όλος ο Νομός. Αυτό είχε ως επακόλουθο να θανατωθούν περίπου 3500 βοοειδή, σε μία πρώτη εκτίμηση που έχει πραγματοποιήσει η Κτηνιατρική υπηρεσία».
Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη «πολλοί κτηνοτρόφοι καθημερινά βλέπουν το βιός τους να χάνεται, ενώ παράλληλα η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική για τους κτηνοτρόφους λόγω της μη πληρωμής παλαιότερων αποζημιώσεων και ενισχύσεων και σε συνδυασμό με τα φοροεισπρακτικά και εισφοροεισπρακτικά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου κανένας κτηνοτρόφος να μη μείνει «ζωντανός»», ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκτιμητική διαδικασία του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου, όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των κτηνοτρόφων του Ν. Σερρών.
Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε από τον Υπουργό, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής παλαιότερων αποζημιώσεων, λόγω των πολλαπλών οικονομικών υποχρεώσεων και λόγω του μηδενικού εισοδήματος των κτηνοτρόφων, να προβεί στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα προβλέπει την μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων, το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών των κτηνοτρόφων από επιδοτήσεις –αποζημιώσεις μέχρι την αντικατάσταση του ζωικού τους κεφαλαίου.
Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version