VIDEOS

Μ.Σπυράκη | Άμεση απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας για φθηνότερο ρεύμα

Την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας στην Ελλάδα, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, τόνισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η Μαρία Σπυράκη απευθυνόμενη στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Μάρος Σέφκοβιτς επεσήμανε ότι η Ελλάδα όπως και όλα τα κράτη μέλη πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές με προτεραιότητα την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να πληρώνουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τόνισε παράλληλα ότι είναι και υποχρέωση της Κομισιόν να παρακολουθεί από κοντά τον εναρμονισμό των χωρών στην Ενιαία Αγορά Ενέργειας.

Η ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με συγκεκριμένες παραμέτρους του συστήματος εμπορίας ρύπων (ETS) ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, αλλά και η ισορροπία ανάμεσα στη βιομηχανική παραγωγή και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ έχει ως εξής: «Κύριε αντιπρόεδρε της Κομισιόν,
το ενεργειακό πακέτο είναι πράγματι μια ευκαιρία για να επανασχεδιάσουμε την αγορά του ηλεκτρισμού, να αναβαθμίσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα στην Ευρώπη και να αναθεωρήσουμε το σύστημα εμπορίας ρύπων ώστε να ενισχύσουμε την ισορροπία ανάμεσα στη βιομηχανική παραγωγή και τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Όμως θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις.

Το πρώτο είναι ότι η Κομισιόν πρέπει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τον εναρμονισμό των χωρών στην Ενιαία αγορά Ενέργειας και αυτό αφορά πρωτίστως και κυρίως και τη χώρα μου την Ελλάδα που πρέπει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας ώστε να πέσουν οι τιμές και οι καταναλωτές να έχουν φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Να σταματήσουν οι πρακτικές του παρελθόντος που δεν επέτρεπαν στους ιδιώτες να μπουν στην αγορά ενέργειας και να παράξουν ρεύμα. Η άλλη παρατήρηση κύριε πρόεδρε αφορά την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ας προσέξουμε τις παραμέτρους του συστήματος εμπορίας ρύπων. Μπορεί να έχουμε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version