Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Παπαδόπουλος | Η Δήμαρχος Καβάλας βάζει “μικροπολιτικά οφέλη” πάνω από τα παιδιά μας

Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κυρίας Δήμητρας Τσανάκα να αποστείλει εξώδικη ειδοποίηση προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας για την εφαρμογή του μέτρου της διετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία.

Για ακόμη μία φορά, η κ. Τσανάκα θέλει να φορτώσει τις δικές της ξεκάθαρες ευθύνες σε άλλους, βάζοντας πάνω από όλα όχι τη λύση του ζητήματος, αλλά πώς θα ξεφύγει από την ευθύνη να βρεθεί λύση.

Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να παράγει συνέχεια αντιπαλότητες με φορείς με τους οποίους πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία, για να αντιμετωπίζουμε κοινά ζητήματα.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση που διατυπώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. Η Δήμαρχος Καβάλας διαχειρίστηκε το ζήτημα με τη γνωστή επιπολαιότητα και ελαφρότητα που τη διακρίνει. Είχε τη δυνατότητα να εκφράσει με σαφήνεια την άρνησή της να ενταχθεί ο Δήμος από φέτος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού θεωρούσε ότι τα νηπιαγωγεία του Δήμου δεν θα είναι έτοιμα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Έχει ακέραια την ευθύνη της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε.

Είναι φανερό πια ότι η κυρία Δήμητρα Τσανάκα δεν λειτουργεί ως Δήμαρχος. Δεν βασίζεται στη μελέτη των ζητημάτων και τη σωστή συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες άλλων φορέων, όπως επίσης παίρνει αποφάσεις “στο πόδι” και με προσωπικά κριτήρια.

  1. Ως παράταξη, συμφωνήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναζητήσει ο Δήμος Καβάλας πολιτική λύση (μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ή μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων), που θα δώσει τη δυνατότητα να εξαιρεθούν οι Δήμοι που ισχυρίζονται ότι τελικά δεν είναι προετοιμασμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο από φέτος. Είμαστε αντίθετοι σε ενέργειες που προσπαθούν να συγκαλύψουν την γκάφα που έκανε η Δημοτική Αρχή και “επιτίθενται” σε άλλους κρατικούς λειτουργούς του τόπου μας, με τους οποίους θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε.
  2.  Ήταν γνωστό από την αρχή στη Δήμαρχο Καβάλας ότι η εφαρμογή του μέτρου θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία και στο προσωπικό των παιδικών σταθμών. Όφειλε να προετοιμαστεί κατάλληλα, για να μελετήσει συγκεκριμένα τις επιπτώσεις και φυσικά για να εξετάσει τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε, έτσι ώστε να μην υποβαθμιστούν οι παιδικοί σταθμοί. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς προτείναμε να αναλάβει ο Δήμος συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, για να προσελκύσει στους παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά που δεν εντάσσονταν μέχρι τώρα για διάφορους λόγους και, ακόμη, να δέχεται παιδιά από μικρότερες ηλικίες. Αντί λοιπόν να ασχολείται ουσιαστικά για να βρει λύσεις, στέλνει εξώδικα… 
  3. Όπως και να ‘χει, η Δημοτική Αρχή οφείλει να μην χάσει χρόνο και να προετοιμάσει τεχνικά τις υποδομές των νηπιαγωγείων, έτσι ώστε να είναι έτοιμα τα παιδιά να μπουν στις αίθουσες από φέτος τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε, το μέτρο (είτε φέτος είτε του χρόνου) θα εφαρμοστεί. 4 χρόνια, η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη βελτίωση των υποδομών των νηπιαγωγείων και τώρα πάλι τρέχουμε…

Εμείς θέλουμε μέτρα που δίνουν λύσεις και φέρνουν αποτελέσματα, τόσο για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, όσο και για τους γονείς και τα παιδιά.

Τα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είναι απαράδεκτο να μετατρέπονται σε “παιχνιδάκια”, προκειμένου να “διασωθεί” πολιτικά η Δήμαρχος από την ανεύθυνη στάση που κρατά όλες αυτές τις ημέρες.

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πωλείται σε τιμή «ευκαιρίας» το Φιδονήσι στην Καβάλα!

Σε τιμή «ευκαιρίας» πωλείται ένα νησάκι στην Καβάλα το οποίο έχει περίπου 150 στρέμματα έκταση και βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ναυτικό μίλι από τη Νέα Ηρακλείτσα.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του οι οποίοι είναι τρεις, δύο Καβαλιώτες και ένας Αθηναίος, ζητούν για το εν λόγω νησάκι 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αγγελική Δεληκάρη: “Τα χαστούκια δεν με τρομάζουν με κάνουν πιο δυνατή”

Μόλις λίγα 24ωρα μετά το χαστούκι που δέχθηκε εντός ιερού ναού, η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν την τρομάζουν τα χαστούκια, αντιθέτως την κάνουν πιο δυνατή και υπογράμμισε ότι παρά τη βία που υπέστη θα συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία.

Επιτιθέμενη στη ΝΙΚΗ αλλά και προσωπικά στον Δημήτρη Νατσιό, είπε: «Όχι κ. Νατσιέ δεν θα επιτρέψουμε εσείς ή κανένας άλλος να μας απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία- αυτή που θέλετε ως δεξαμενή ψήφων δεν μπορείτε να την στερήσετε από κανέναν». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν αλλά με κάνουν πιο δυνατή! Συνεχίστε να εκθειάζετε τη βία. Η βία από γυναίκα σε γυναίκα κ. Νατσιέ! Δεν έχετε σχέση με χριστιανισμό».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εθελοντική δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Κρυονερίου

Ενεργή και εθελοντική είναι η δράση του 5ου ΓΕΛ Καβάλας με μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Καβάλας στο Κρυονέρι.

Θλιβερό ωστόσο χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κύριος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, για το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι πολλά. Ωστόσο από πλευράς τους ο Δήμος Καβάλας φροντίζει να φιλοξενήσει όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en