ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Λαζαρίδης | «Περιμένω να έρθει η σειρά μου για τον εμβολιασμό»

Ως ένα «εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, που δεν έχει ξαναγίνει», χαρακτήρισε τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93.7 FM» και τους δημοσιογράφους κ. Ν. Γενικόπουλο και Θ. Θεοδωρίδη.

«Το εμβόλιο είναι αυτό που τελικά μας βάζει στο μονοπάτι για να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς πότε θα το κάνει ο ίδιος, απάντησε:

«Χωρίς να παραβλέπω το θεσμικό του πράγματος, δηλαδή την ανάγκη να λειτουργεί απρόσκοπτα η Βουλή με την φυσική παρουσία των βουλευτών, εγώ προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να εμβολιαστώ με τη σειρά μου, μαζί με τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν. Δεν διαφέρω σε κάτι από τους υπόλοιπους πολίτες και με δεδομένο ότι δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου θα περιμένω να έρθει η σειρά μου».

Στην Καβάλα, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την προσεχή Δευτέρα και κάλεσε όλους να ανταποκριθούν στις συστάσεις των επιστημόνων. Σχετικά με τις φωνές που παρουσίασαν καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των υγειονομικών στο νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», απάντησε: «Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εμβολιάστηκαν χθες 56 υγειονομικοί, ήταν να εμβολιαστούν 61. Οι 5 που δεν εμβολιάστηκαν χθες, εμβολιάστηκαν σήμερα και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Συνολικά στο νοσοκομείο αυτό είχαν γίνει μέχρι χθες περίπου
200 εμβολιασμοί. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε χθες οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα της εφαρμογής της, νομίζω ότι οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν».

Ο κ. Λαζαρίδης διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το 2021 οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα καταβάλλουν μέρος του κόστους για τα φάρμακα που προμηθεύονται. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν
πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα της Κυβέρνησης και στη νέα χρονιά».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version