Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μυστήριο με το ρωσικό Airbus | Ψάχνουν απάντηση στα μαύρα κουτιά

Δύο ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και βύθισε στο πένθος τη Ρωσία, οι Αιγυπτιακές και οι ρωσικές αρχές αναζητούν ακόμη την αιτία που το ρωσικό Airbus συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άνθρωποι, ανάμεσά τους 25 παιδιά ηλικίας έως 17 ετών.

Αν και στην αρχή και οι δύο πλευρές διέψευσαν το Ισλαμικό Κράτος που μέσω βίντεο ισχυρίστηκε πως αυτοί κατέρριψαν το αεροσκάφος σε αντίποινα, τώρα το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοιχτό. Οι εμπειρογνώμονες ψάχνουν απαντήσεις στα μαύρα κουτιά, τα οποία βρέθηκαν από την πρώτη μέρα και σήμερα εξετάζονται στην Αίγυπτο, με τη συμβολή έμπειρων Ρώσων.

Το στοιχείο που έκανε τους αξιωματούχους να μην αποκλείσουν τελικά τόσο αβίαστα το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά διαλύθηκε στον αέρα.

«Η διάλυσή του έγινε στον αέρα και τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε μια μεγάλη έκταση, περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Οι ειδικοί πρόβαλαν ως πιθανή την υπόθεση της διάλυσης του αεροσκάφους εν πτήσει λόγω του τρόπου με τον οποίο διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας Rosaviatsia, Αλεξάντερ Νεράντκο, σε δηλώσεις που έκανε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 και αναμετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επεσήμανε ότι το γεγονός πως τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη ακτίνα καταδεικνύει ότι το Airbus Α321 διαλύθηκε στον αέρα, ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος.

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι βρήκαν τμήματα του αεροσκάφους και απανθρακωμένα πτώματα σε έναν κύκλο με ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων κάτι που, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, δείχνει ότι το αεροσκάφος Airbus A321 δεν κατέπεσε ακέραιο αλλά διαλύθηκε ή εξερράγη εν πτήσει. Ένας αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού που μετέχει στις έρευνες ανέφερε ότι σήμερα η περίμετρος των ερευνών επεκτάθηκε στα 15 χιλιόμετρα.

163 οι σοροί που έχουν βρεθεί

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε αξιωματικός του στρατού που μετέχει στις έρευνες στον τόπο της συντριβής, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 163 σοροί από τους συνολικά 217 επιβάτες και τα επτά μέλη πληρώματος του αεροσκάφους αυτού που έχασαν την ζωή τους στη χθεσινή τραγωδία.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε – επικαλούμενο Ρώσους εισαγγελείς – που είναι αρμόδιοι για θέματα μεταφορών ότι η ποιότητα των καυσίμων που είχε το ρωσικό αεροσκάφος ανταποκρινόταν σε όλες τις προδιαγραφές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε από την πλευρά του ότι τα μέλη του πληρωματος του ρωσικού Airbus είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και δεν είχαν εντοπιστεί τυχόν προβλήματα υγείας.

«Το πλήρωμα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και κρίθηκαν όλοι τους ικανοί για πτήση», είπε η Μάγια Ιβανόβα, η εκπρόσωπος της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για θέματα μεταφορών στην περιοχή του Βόλγα.

Οι αρχές ζήτησαν να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας Kogalymavia

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν εντολή στην αεροπορική εταιρεία Kogalymavia να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των αεροσκαφών τύπου Airbus A321 που διαθέτει, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας THC Holding.

Η Οξάνα Γκολοβίνα εξήγησε ότι η Kogalymavia είναι σε επαφή με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών για το χρόνο κατά τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι αυτοί. Διευκρίνισε ότι δεν θα επηρεαστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια καθώς τα αεροσκάφη θα ελεγχθούν το ένα μετά το άλλο και όχι όλα μαζί ταυτόχρονα.

Ωστόσο η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Αναστασία Ντομπρόφσκαγια, είπε στη δημόσια τηλεόραση ότι έχει δοθεί εντολή στην εταιρεία να μην πετούν τα αεροσκάφη Α321 μέχρις ότου να μελετηθούν όλοι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την τραγωδία στο Σινά.

Ο βουλευτής Βλαντίμιρ Γκουτένοφ ζήτησε να απαγορευτούν οι πτήσεις όλων των αεροσκαφών που είναι ηλικίας άνω των 15 ετών. Το Α321 που κατέπεσε στο Σινά ήταν 18 ετών.

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en