ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπούμπουρας | Οι Έλληνες στην Ουκρανία ζούμε σε μία αβεβαιότητα αλλά δεν θα φύγουμε!

“Έχουμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές αλλά βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά.”

Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Έλληνας Επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας ο οποίος δραστηριοποιείται πάνω από 25 χρόνια στην Ουκρανία ενώ έχει καταγωγή από το νησί της Λήμνου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις ο κ. Μπούμπουρας ανέφερε τα παρακάτω :

Εμείς ζούμε σε μία αβεβαιότητα, μερικοί Έλληνες που μπορούσαν να φύγουν έχουν φύγει, εμείς όμως που έχουμε τις εταιρίες μας δεν μπορούμε να φύγουμε. Νιώθω την Ουκρανία σαν δεύτερη πατρίδα μου. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες. Είμαστε ανήσυχοι, είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι.

Όσον αφορά την στάση των Ρώσων ο κ. Μπούμπουρας τόνισε :

Οι Ρώσοι πάντα τα κάνουν αυτά, γιατί να μην κάνουν και άλλη φορά; Τώρα που η Ευρώπη τους αγοράζει το φυσικό αέριο και έχει χρήματα γιατί να μην το κάνει; Το θέμα είναι οικονομικό. Η Ρωσία έχει πράκτορες στην Ευρώπη και παρακολουθούν το τι συμβαίνει. Θεωρώ πως η Γερμανία έκανε μία συμφωνία με την Ρωσία έτσι ώστε από κοινού να βγάζουν χρήματα και με αυτά τα χρήματα μιλάνε τώρα και λένε να φύγει ο Αμερικανικός στρατός από την Ρουμανία, Αλεξανδρούπολη κτλ.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version