ΓΥΝΑΙΚΑ

Μπισκότα βουτύρου

Τι πιο απλό από τα μπισκότα βουτύρου, θα μου πεις.

Κι όμως. Πολλές, χιλιάδες συνταγές κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε.

Ψάχνεις, βρίσκεις, εκτελείς, απολαμβάνεις.

Μακάρι να ήταν τόσο απλό…

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολύ συχνά οι συνταγές που υπάρχουν παρουσιάζουν κάποια προβληματάκια, που για έναν έμπειρο είναι εύκολο να λυθούν, για κάποιον άπειρο όμως μπορεί να είναι καταστροφικά.

Δηλαδή να προκύψει κάτι που δεν τρώγεται ή ακόμα χειρότερα, που να είναι για πέταμα.

Που σημαίνει ότι έχουμε χάσει το χρόνο μας και τα υλικά μας.

Γι αυτό καλοί μου φίλοι, να ξέρετε πως ποτέ δεν μοιράζομαι μαζί σας συνταγή που δεν έχω δοκιμάσει εγώ η ίδια, για να ξέρω πώς ακριβώς γίνεται και τι αποτέλεσμα έχει.

Σήμερα θα φτιάξουμε τα απλά μπισκότα βουτύρου τα οποία με διάφορες παραλλαγές μπορούν να γίνουν και μπισκότα σοκολάτας, λεμονιού, πορτοκαλιού, κανέλας, αμυγδάλου, φουντουκιού, σταφίδας και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Οι επιλογές μας είναι ατελείωτες.

Θα χρειαστούμε:

-150 γρ βούτυρο γάλακτος (όχι μαργαρίνη)

-1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

-2 κρόκους αυγών

-1 βανίλια

-δυο κουταλιές γάλα

-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένα με μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το μίξερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.

Αν δούμε ότι η ζύμη είναι υγρή ή πολύ σφιχτή, ανάλογα προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή λίγο γάλα.

Δεν φταίει κανείς, απλά το κάθε αλεύρι απορροφάει διαφορετική ποσότητα υγρού.

Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Έχουμε έτσι έτοιμη τη βάση μας, μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας, την οποία μπορούμε να αφήσουμε ως έχει ή να προσθέσουμε μέσα το έξτρα υλικό της επιλογής μας, ξύσμα από εσπεριδοειδή, νιφάδες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς τριμμένους, σταφίδες, ξερά φρουτάκια, ό,τι θέλουμε.

Αφού την αφήσουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο να ξεκουραστεί, την πλάθουμε σε ένα μακρόστενο μπαστούνι και την κόβουμε σε φέτες, σε στρογγυλά δηλαδή λεπτά μπισκότα.

Αν έχουμε περισσότερο χρόνο και διάθεση για παιχνίδι με τα παιδιά, την απλώνουμε σε φύλλο και κόβουμε μπισκότα σε διάφορα σχέδια με κουπ πατ.

Θα φουρνίσουμε τα μπισκοτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου ένα τέταρτο ή μέχρι να δούμε να ροδοκοκκινίζουν στις άκρες.

Μην περιμένουμε να τα δούμε να είναι κόκκινα στην επιφάνεια, αν συμβεί αυτό θα τα έχουμε κάψει.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο η επιφάνεια θα είναι λίγο μαλακή, καθώς όμως θα κρυώνουν θα σκληραίνουν, οπότε δεν ανησυχούμε.

Τα αφήσουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας ή το τσάι μας, καθώς κουτσομπολεύουμε ή αναλύουμε την πολιτική κατάσταση με τις φίλες μας ή διαβάζοντας τα πάντοτε ενδιαφέροντα και ενημερωμένα άρθρα στο eyedoll.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version