ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μπαχτσελί |Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος, Ικαρία ανήκουν πλέον στην Τουρκία

Η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας των νησιών του βόρειου Αιγαίου θα πρέπει να υπάγονται νόμιμα στην Τουρκία, επειδή η Ελλάδα όπλισε αυτά τα νησιά, δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβέλτ Μπαχτσελί στις 4 Οκτωβρίου.

“Η Ελλάδα αναστατώνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία στα νησιά του βόρειου Αιγαίου”, είπε ο Μπαχτσελί μιλώντας σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στο κοινοβούλιο. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα νησιά του βορείου Αιγαίου και 12 ακόμα νησιά είναι “απόλυτα άδικες και παράνομες”, είπε υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα παρέμεινε στην Ελλάδα μόνο το δικαίωμα χρήσης και όχι η ιδιοκτησία αυτών των νησιών, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

Αυτές οι συνθήκες όριζαν ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά η Αθήνα “παραβίασε εσκεμμένα αυτή τη διάταξη”, πρόσθεσε. “Και στα εννέα τουρκικά νησιά, που δόθηκαν προς χρήση στην Ελλάδα στο Βόρειο Αιγαίο για να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, αναπτύχθηκαν στρατιώτες και όπλα”, είπε ο Μπαχτσελί.

Ως εκ τούτου, η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αη-Στράτης, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος και Ικαρία βρίσκονται πλέον νόμιμα στην Τουρκία”, δήλωσε ο Μπαχτσελί.

“Δηλώνω στον κόσμο, δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας”, είπε.

Πέτρος Κράνιας

www.capital.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version