ΞΑΝΘΗ

Μπαραν Μπουρχαν | Άμεση λύση στο πρόβλημα ροής κυκλοφορίας στο τελωνείο των Κήπων

Στις 15-10-2020 είχα καταθέσει το υπ’ αριθμ. 588 Ερώτηση  στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την υπερβολική κίνηση  και συνωστισμό που προκαλείται καθημερινά από το κλείσιμο της συνοριακής πύλης Κήπων από τις 23.00 έως τις 07.00 το πρωί. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργείται απίστευτη συμφόρηση από αυτοκίνητα και φορτηγά σε κάθε μια λωρίδα αντίστοιχα.

Η Κυβέρνηση κατόπιν της σχετικής μου Ερώτησης αποφάνθηκε θετικά και από εδώ και στο εξής  τα επαγγελματικά οχήματα θα μπορούν να διασχίζουν τη συνοριακή πύλη των Κήπων για 24 ώρες συνεχόμενα. 

Έτσι, είναι βέβαιο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά οχήματα λόγω του συνωστισμού των επαγγελματικών οχημάτων θα εξαλειφθούν. Για τα ιδιωτικά ισχύει το ωράριο 7:00 π.μ. εώς 23:00. 

Επίσης το αρμόδιο Υπουργείο βάσει της σχετικής απάντησης και ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.  αναφέρει ότι το Τελωνείο των Κήπων θα ενισχυθεί με 18 υπαλλήλους( 4 μέσω μετατάξεων από άλλους φορείς, 10 μέσω νέων προσλήψεων και 4 επιλαχόντες από την προκήρυξη 1Γ/2017)

Συμπολίτες μου σας διαβεβαιώνω πως οι προσπάθειές μου για την επίλυση των προβλημάτων σας  θα συνεχιστούν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version