Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μπακογιάννη VS Μητσοτάκη στη ΝΔ

Mε πολιτική πλατφόρμα ο Μεϊμαράκης

 

Αλλαγή σκηνικού στη μάχη για την ηγεσία. Προεδρία μακράς πνοής επιδιώκει ο Μεϊμαράκης, οι άλλοι τον θέλουν μεταβατικό

Νέα τροπή προσλαμβάνει η μάχη ηγεσίας στη ΝΔ,  με καταλύτη την υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, η οποία θεωρείται πλέον βέβαιη και αναμένεται να επισημοποιηθεί μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ενώ οι κινήσεις των επίδοξων μνηστήρων της προεδρίας προκαλούν ήδη προσωπικές αντιπαραθέσεις, εσωτερικές διαιρέσεις και αλληλομαχαιρώματα, αναδεικνύοντας την κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζει το κόμμα, ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να εμφανισθεί σε ρόλο «ειρηνοποιού» ο οποίος θα διασφαλίσει την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία, θα παρουσιάσει πολιτική πλατφόρμα  για τη μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα  του φιλελεύθερου κεντροδεξιού χώρου,με ξεκάθαρο ιδεολογικό προφίλ και σταθερούς προσανατολισμούς στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Θα αποσαφηνίσει επίσης ότι αποβλέπει σε ηγεσία μακράς πνοής και ότι δεν σκοπεύει να διαδραματίσει ρόλο μεταβατικού προέδρου που θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη φάση μετεξέλιξης-μετασχηματισμού της ΝΔ.

Εκτός κούρσας

Η υποψηφιότητα του εκτιμάται ότι  οδηγήσει εκτός μάχης πολλούς διεκδικητές της προεδρίας, οι οποίοι θα αποσυρθούν επικαλούμενοι την “ανάγκη ενότητας του κόμματος”, ή απλώς επειδή δεν βλέπουν πιθανότητες νίκης τους – ούτε κάν δυνατότητα επίτευξης αξιοπρεπούς ποσοστού.

Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία θα εξελιχθεί πιθανότατα  σε αναμέτρηση δύο ή τριών υποψηφίων, με φαβορί τον Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος  πριν καταλήξει στην απόφαση του «μέτρησε» εσωτερικούς συσχετισμούς δυνάμεων και δυναμικές που αναπτύσσονται στους κόλπους της παράταξης.

Πολλοί υποψήφιοι μνηστήρες της προεδρίας είναι διατεθειμένοι να αποσυρθούν από τη μάχη – ακόμη και να τον υποστηρίξουν, εκτιμώντας ότι  παρά τις φιλοδοξίες και τη στόχευση του, ο κ. Μεϊμαράκης θα  είναι μεταβατικός ηγέτης του κόμματος, που θα που θα προετοιμάσει το έδαφος για πρόσωπα της νεότερης γενιάς.

Η πρεμούρα του Κυριάκου και οι στόχοι της Ντόρας

Προφανώς αυτή είναι  και η εκτίμηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μέχρι τώρα έχει εμφανισθεί ότι υποστηρίζει «λύση Μεϊμαράκη» για την ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι την προεδρία διεκδικεί ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φαίνεται ότι στους κόλπους της οικογένειας Μητσοτάκη υπάρχει διάσταση στόχων και επιδιώξεων. Ο «πατριάρχης» Κων. Μητσοτάκης θέλει να δει στην  προεδρία της ΝΔ – και υποψήφιο μελλοντικό πρωθυπουργό – τον γιό του Κυριάκο. Ξέρει ότι αν εκλεγεί τώρα ο Β. Μεϊμαράκης, το όνειρο του δύσκολα θα πραγματοποιηθεί – τα χρονικά περιθώρια για τον Κυριάκο θα είναι περιορισμένα.

Η  Ντόρα ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό μέλλον του γιού της Κώστα Μπακογιάννη.  Γι αυτό προτιμά μια μεταβατική ηγεσία στη ΝΔ και βλέπει ότι ο Β. Μεϊμαράκης είναι ο ιδανικός γι αυτό το ρόλο: Θα κρατήσει το κόμμα ενωμένο, θα του προσδώσει  φιλελεύθερο-κεντροδεξιό προφίλ και θα αποχωρήσει σε μερικά χρόνια, πιθανότητα μετά από μία εκλογική ήττα της ΝΔ.

Τότε θα είναι έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις την ηγεσία  ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα έχει «ψηθεί» αρκούντως στα εσωκομματικά, θα διαθέτει περγαμηνές από την επιτυχή θητεία του στην αυτοδιοίκηση και θα έχει δημιουργήσει ηγετικό προφίλ.

 

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσαν στον Δ. Νέστου Υποψήφιοι Ευρωβουλετές

Τελική ευθεία για την Κυριακή των Ευρωεκλογών με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να περιοδεύουν στην επικράτεια αποκτώντας εικόνα για τα θέματα κάθε τόπου.

Στο πλευρό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαϊου στην Χρυσούπολη και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συζητήσουν με τους αγρότες και τους αρμόδιους φορείς που παρευρέθησαν, για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θέματα λειψυδρίας απασχολούν τους αγρότες στην Π.Ε Καβάλας

Δεν είναι μόνο οι χαλαζοπτώσεις και οι καταστροφές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στον Νομό Καβάλας, αλλά οι αγρότες καλούνται συνεχώς να αντιμετωπίζουν ζημιοφόρα προβήματα.

Είτε στον Δήμο Παγγαίου με το φράγμα του Μαρμαρά, είτε στον Δήμο Νέστου με την χαμηλή στάθμη του ποταμού, οι αγρότες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με το πότισμα των καλλιεργειών τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en