Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μιχαηλίδης | Καταφέραμε πολλά , δεσμευόμαστε να παλέψουμε ακόμη περισσότερο για τον Νέστο

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε. αλλά και στα μέλη της διοίκησής του τον απολογισμό των  δύο πρώτων ετών της διοίκησής του.

Η πανδημία και η προσπάθεια του Δήμου Νέστου…

Απόλυτα ειλικρινής τονίζοντας και ξεκαθαρίζοντας τις ότι αυτή την την φορά ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έπρεπε να ”παλέψει” με έναν αόρατο εχθρό, αυτόν της πανδημίας και του κορωνοϊού, ιδιαίτερα συγκινημένος με τις δύσκολες στιγμές που έζησαν οι συνδημότες του αλλά και τον τεράστιο αγώνα της διοίκησης του να βρεθεί με όλες τις δυνάμεις του κοντά στους δημότες στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Μία τεράστια προσπάθεια με δωρεάν rapid test , με απολυμάνσεις σχολείων και δημόσιων χώρων και υπηρεσιών που εδρεύουν στον Δήμο Νέστου και με μία τεράστια προσπάθεια για να βοηθήσει η διοίκηση του κ. Μιχαηλίδη το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και το Κ.Υ. Χρυσούπολης όπου και εκεί οι παρεμβάσεις και η βοήθεια του Δήμου ήταν αποτελεσματική και ζωτικής σημασίας.

Τα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας ….

Από κει και πέρα ωστόσο ο Δήμαρχος του Νέστου κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στην διετία που βρίσκεται στο ”τιμόνι” του Δήμου. Πρώτα από όλα αναφέρθηκε στην βελτίωση της βατότητας των αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Χρυσούπολης αξίας 148.649 ευρω, στα έργα οδοποιίας της Δ.Ε. Ορεινού αξίας 103.899 ευρω, στην διευθέτηση πλημμυρικών ροών βορείων προαστείων οικισμού Χρυσούπολης 1.050.000, στα έργα ενίσχυσης παροχετευτικότητας αποχέτευσης ομβρίων κεντρικού τομέα Χρυσούπολης 2.450.000, την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Χρυσούπολης αξίας 1.113.600 ευρω και πολλών ακόμη παρεμβάσεων του συνολικού ποσού των 42.393.870 εκατ. ευρω, αναφέροντας χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης ”Ότι στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του Νέστου και των δημοτών”.

 

 

Τα μεγάλα έργα, η ενέργεια και οι μεγάλες επενδύσεις στον Νέστο..

Ταυτόχρονα ωστόσο ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι τα δύο αυτά έτη έχουν και σημαντικές στιγμές για τον Δήμο Νέστου παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Πρώτα από όλα την τεράστια επένδυση της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κεραμωτή που πρόκειται να δημιουργηθεί και την ”χρυσή” συμφωνία του Δήμου Νέστου με τον Βούλγαρο επενδυτή, όπου το ποσό της ενοικίασης του χώρου αγγίζει αστρονομικό ποσό και φυσικά την δέσμευση του επενδυτή με υπογραφή συμβολαίου ότι πρόκειται το ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί αυτό να προέρχεται από τον Νέστο. Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην σχολιάσει τις εξελίξεις με το γεωθερμικό πεδίο του Νέστου αλλά και την προσπάθεια να υπάρξει ένα πρωτοποριακό σχέδιο στον Νέστο στον τομέα της ανάπτυξης και ενέργειας με κυρίαρχο στόχο την αναβάθμιση των παροχών προς τον αγροτικό κόσμο του Νέστου.

Μεταξύ άλλων ωστόσο ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες ειδήσεις που αφορούν το πρώτο βιοκλιματικό κτιριακό αθλητικό έργο στην Ελλάδα με μηδενικούς ρύπους και μηδενικό λειτουργικό κόστος λόγω Γεωθερμίας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας-Το έργο αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ.

 

Mε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, υπεγράφη η ένταξη και χρηματοδότηση του Ανοικτού Κολυμβητηρίου Χρυσούπολης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 6.842.221,75 ευρώ. Η κατασκευή του θα γίνει σε χώρο 6.448,81 m² έναντι του Δημοτικού Γηπέδου τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης  και θα περιλαμβάνει:

  • Ανοικτό Κολυμβητήριο που απαρτίζεται από δύο πισίνες εκ των οποίων μία αγωνιστική και μία εκμάθησης και χρήσης από ΑμεΑ
  • Ο υπαίθριος χώρος του κολυμβητήριο θα διαμορφωθεί ως πάρκο αναψυχής με χώρους πρασίνου, πλακόστρωτους διαδρόμους, καθιστικά παγκάκια και άλλο αστικό εξοπλισμό, όπως και θέσεις στάθμευσης

Ο σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου που αφορούν:

  • στην εκγύμναση και αναψυχή των δημοτών
  • στα προγράμματα άθλησης και στις προπονήσεις
  • στη διεξαγωγή αγώνων αθλητικών συλλόγων
  • στην εκμάθηση κολύμβησης για μικρά παιδιά
  • στην αποκατάσταση μέσω κινησιοθεραπείας στο νερό για ΑμεΑ

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο για τη συνεργασία μας και τη συμμετοχή του στην υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης για το μεγάλο αυτό έργο, η οποία έγινε από μέρους της Περιφέρειας. Επίσης για την βοήθεια τους, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους βουλευτές Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη. Τέλος, καθοριστική ήταν η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα να εγκρίνει ένα εμβληματικό και καινοτόμο έργο, που αποτελεί και το πρώτο βιοκλιματικό κτιριακό αθλητικό έργο στην Ελλάδα με μηδενικούς ρύπους λόγω Γεωθερμίας και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που διασφαλίζουν την συνεχή λειτουργία του με μηδενικό λειτουργικό κόστος», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Ταυτοχρόνως πάνω στον τομέα της ενέργειας  ο Δήμαρχος του Νέστου τόνισε και την αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό αξίας 2.772.871 ευρω.

Ενώ φυσικά ο Δήμαρχος του Νέστου ανέφερε και τη προσπάθεια του Δήμου να καταφέρει να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για την αναβάθμιση των παροχών υπηρεσιών για το λιμάνι της Κεραμωτής αλλά και του λιμενικού γραφείου.

Ένας απολογισμός όπου τονίστηκαν αρκετά και περισσότερα φυσικά στα δελτία ειδήσεων του ΕΝΑ CHANNEL με τις δηλώσεις του κ. Μιχαηλίδη, ωστόσο ο πολιτικός σχολιασμός για τον απολογισμό του κ. Μιχαηλίδη μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικός. Καθώς μπορεί να υπήρξαν οι δύσκολες στιγμές με την πανδημία , ωστόσο αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει σχεδιασμός και επιμονή πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και να έρθουν μεγάλες και ουσιαστικές στιγμές για την τοπική κοινωνία και φυσικά να προχωρήσουν σοβαρά σημαντικά έργα. Αυτό που αποδεικνύεται είναι λοιπόν ότι ο κ. Μιχαηλίδης προσπαθεί να ισορροπήσει και να βαδίσει την διοίκησή του σε δύο βασικούς άξονες και πιο συγκεκριμένα |

  • σε έργα που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Νέστου.
  • και σε έργα που έχουν στόχο να είναι η ”κληρονομιά” της διοίκησης Μιχαηλίδης στις επόμενες γενιές του Νέστου.

 

 

 

Γράφει η Μαρία Παπάζογλου

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσία χιλιάδων πιστών η περιφορά του Επιταφίου στην Κομοτηνή

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η συνάντηση των Επιταφίων από πέντε ενορίες στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρά τη βροχή, πλήθος πιστών ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής κατά την κορύφωση του θείου δράματος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ περίπου στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Ηρώο Κομοτηνής.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και στην περιφορά, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Ευκαρπίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει, στο μεταξύ, στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα.

Για το σκοπό αυτό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Το Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στολισμός επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της Καβάλας

Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 2 Μαϊου στολίζονται οι επιτάφιοι σε όλους του Ιερούς Ναούς της Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες με τον στολισμό σε κάθε ναό :

Αγία Βαρβάρα

Τίμιος Σταυρός

Άγιος Παύλος

Προφήτης Ηλίας

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en