ΑΠΟΨΕΙΣ

Μιχάλης Ξώγνος | Χρειαζόμαστε πυξίδα στον τουρισμό

Του Μιχάλη Ξώγνου

Σήμερα τις μεσημεριανές ώρες βρέθηκα στην Καβάλα και πρέπει να σας πω ότι εντυπωσιάστηκα από την κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Κυκλοφορούσαν εκατοντάδες επισκέπτες ιδιαίτερα Τούρκοι, οι περισσότεροι, με 2-3 σακούλες από γνωστότατα καταστήματα ένδυσης κ καλλυντικών. Επίσης οι ψαροταβέρνες γύρω από το λιμάνι και όχι μόνο ήταν υπέρ πλήρεις.

Φαίνεται οι πολυετείς προσπάθειες επιχειρηματιών, Δήμου, Νομαρχίας κ Περιφέρειας αποδίδουν ορατά αποτελέσματα και για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει όραμα, στόχοι μεσομακροπρόθεσμοι και μετρήσιμοι, συνεχής κ συνεπής προσπάθεια, η ανταμοιβή είναι δεδομένη.
Όσον αφορά το νησί μας την Θάσο,η αυξητική της τάση σχετικά με τούς Βαλκάνιους επισκέπτες είναι εντυπωσιακή κ θα συνεχιστεί για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Όμως θα πρέπει να βρεθεί ο λεγόμενος χρυσός αριθμός φ μεταξύ των δύο συνιστωσών, της ποσοτικής αύξησης δια της ποιοτικής αναβάθμισης = αγοραστικής δύναμης των επισκεπτών μας.
Το έχω ξαναγράψει, χρειαζόμαστε πυξίδα. Το τι μπορεί να προσφέρει το νησί είναι δεδομένο και πρέπει οι έχοντες κ κατέχοντες δημοτικά αξιώματα κ ηγετικές θέσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις να δούμε την πραγματικότητα και να θέσουμε στόχους μετρήσιμους με συνέπεια και συνέχεια, ούτως ώστε όλος αυτός ο θόρυβος σχετικά με την ποσοτική αύξηση των επισκεπτών στην Θάσο, να έχει και το ανάλογο θετικό οικονομικό πρόσημο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version