ΞΑΝΘΗ

Μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο δημοσίων υπαλλήλων στην Ξάνθη

Αποκαρδιωτική χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, με τα περιστέρια της πλατείας να φαντάζουν περισσότερα από τους συμμετέχοντες.

Οι διαδηλωτές μπορούσαν εύκολα να καταμετρηθούν από τους περαστικούς, ενώ εύθυμα κάποιοι εξ αυτών σχολίαζαν πως εάν αντί για πανό και φυλλάδια διαμαρτυρίας στηνόταν κάποιο γλέντι ο κόσμος που θα συμμετείχε θα ξεπερνούσε σίγουρα κάθε προσδοκία.

Πέραν του πικρού ωστόσο χιούμορ για ακόμη μια φορά διαφάνηκε ξεκάθαρα πως και οι πολυπόθητες εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν των απεργιών που φαίνεται να έχουν κουράσει, δεν καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τους εργαζόμενους και να τους βγάλουν στους δρόμους. Αυτό χρήζει σίγουρα προβληματισμού και διερεύνησης όχι μόνο σε θεωρητικό πλαίσιο μέσω διαπιστώσεων που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, αλλά σε βάθος και μέσω διαπροσωπικής επαφής με τους ίδιους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Μαρτίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μια φορά στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν καν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΑΔΕΔΥ.

πηγη: thrakitoday.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version