ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρά κέρδη στο χρηματιστήριο

Επιφυλακτικότητα, υποτονική συναλλακτική κίνηση και χαμηλός τζίρος στο χρηματιστήριο, καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης χρέους και τον χρόνο ένταξης των ελληνικών χρεογράφων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ανοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες, καλύπτοντας τις χθεσινές απώλειες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά  βρίσκεται σε φάση βραχυχρόνιας συσσώρευσης-σταθεροποίησης, εν αναμονή ασφαλέστερων ενδείξεων για τι αποφάσεις  του Eurogroup  την επόμενη εβδομάδα.Η  εκτίμηση ότι το σίριαλ θα παραταθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν η ένταξη της χώρας στο QE και οι εκταμιεύσεις δόσεων, ενδέχεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα, αυξάνοντας το βραχυχρόνιο ρίσκο.

Η προοπτική νέων εμπλοκών και μιάς μακράς περιόδου αβεβαιότητας με πολλαπλές παρενέργειες στην ελληνική οικονομία και στις πολιτικές εξελίξεις, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τοποθετήσεις. Αποτέλεσμα,η συναλλακτική άπνοια και ο χαμηλός τζίρος, που δεν συνηγορούν στη διαμόρφωση τάσης και δυναμικής.

Η συνεδρίαση

Σε θετικό έδαφος κινούνται όλοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Ομως, μετά  την αρχική μεγάλη άνοδο, τα κέρδη σταδιακά περιορίζονται.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώρα στις 645 μονάδες, με κέρδη 0,40%. Την ίδια ποσοστιαία άνοδο σημειώνει και ο FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,στις 1.735 μονάδες. O τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,95%.

Από τα blue chips της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν: Εθνική Τράπεζα +2%, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ+1,7%, Alpha Bank, Πειραιώς, Μυτιληναίος  και Σαράντης +1,1%, ΕΛΠΕ +0,9%

Στον αντίποδα ΤΕΝΕΡΓΑ -0,7%, ΕΧΑΕ -0,4%,  Coca-Cola -0,3%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version