ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στον δρόμο του ρεαλισμού

Οξεία κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους έκανε ο πρωθυπουργός κατά την δευτερολογία του στη βουλή, κάνοντας λόγο για απουσία προτάσεων αλλά και για συγχυτική στάση σε σχέση με το πρόγραμμα εμβολιασμού. «Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει παρακάμψει τη διαδικασία, αγοράζοντας παραπάνω εμβόλια» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρονισμού.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνεί να αγοραστούν εμβόλια από τη Ρωσία, να το εισηγηθεί. Εξηγώντας, ότι και να παρθεί το ρίσκο να παρακαμφθεί η ευρωπαϊκή διαδικασία, δεν αξίζει και αυτό γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες ικανές για μία τέτοια κίνηση.

«Θα ανοίξουμε τα σχολεία μας, με προτεραιότητα στα Λύκεια, όταν θα είμαστε σίγουροι ότι προχωρούν κανονικά τα selft test» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία. Έχουν ένα συνεχές αντιπολιτευτικό όπλο για να ασκούν διαρκώς κριτική. Κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν με το νταούλι στο χέρι και οι κορονοκάπηλοι κάποτε δεν θα ξέρουν τι να κάνουν…» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε με ένα στίχο του Σαββόπουλου: «Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει».

Για την Φώφη Γεννηματά

Σε αυτή την αίθουσα συγκρούεται ο κόσμος του βερμπαλισμού με τον κόσμο του ρεαλισμού. Αν συγκράτησα καλά και αν έπρεπε να βάλω σε τίτλους τις προτάσεις σας θα έλεγα: τα κάνατε όλα λάθος, κάντε προσλήψεις, ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης. Θα πρέπει να αντιληφθείτε γιατί οι ψηφοφόροι του κόμματός σας σε όλες τις μετρήσεις στηρίζουν κατά πλειοψηφία τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα στραβά για να βγείτε – ενδεχομένως- από τα δικά σας αδιέξοδα. Τι εννοείτε μπίζνες Μαξίμου; Αν έχετε συγκεκριμένες καταγγελίες να ανέβετε στο βήμα και να τις κάνετε. Μου θυμίζετε τον κο Τσίπρα ως προς τον καταγγελτικό λόγο.

«Κλείσαμε όταν βλέπαμε όταν η αύξηση των κρουσμάτων ήταν εκθετική»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Επανέλαβε το γνωστό μοτίβο, ότι τα έχουμε κάνει όλα θάλασσα και ότι αυτή είναι η αλήθεια. Μας δείξατε ένα χάρτη που δείχνει κόκκινη την χώρα αυτή την εβδομάδα, ενώ εγώ μίλησα για τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι πολίτες είναι κουρασμένοι, η κοινωνία είναι απογοητευμένη επειδή βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα. Το να λέτε ότι αποτύχαμε, απαξιώνει τους πάντες και όχι μόνο την κυβέρνηση.

Όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο βλέπαμε την ανοδική τάση των κρουσμάτων και αν δεν είχαμε κλείσει, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η αύξηση ήταν εκθετική. Το βρετανικό στέλεχος και συνδυασμό με τον κακό καιρό, έκαναν τη μεταδοτικότητα του ιού πολύ πιο έντονη. Πήραμε μέτρα νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και βάλαμε ένα φρένο όχι τόσο αποτελεσματικό γιατί υπήρχε κόπωση στην κοινωνία και οι πολίτες δεν συμμορφώθηκαν όσο θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή ο κουρασμένος πολίτης είναι πιο εύκολο να ξεχάσει τη μάσκα του. Δεν μπορούμε να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού».

Οι χαρακτηρισμοί Μητσοτάκη:

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη βουλή και χαρακτηρίζοντας τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών είπε, τα λεγόμενά τους μου θύμισαν:

  • Μαξιμαλισμό από Γεννηματα
  • Μηδενισμό από Τσίπρα
  • Αρνητισμό από Κουτσούμπα
  • Λαϊκισμό Βελόπουλο
  • Σουρεαλισμό από Βαρουφάκη

Εγώ συνεχίζω με τον δρόμο του ρεαλισμού.

Το σχόλιο για την Φώφη Γεννηματά

Φαρμακερά βέλη έριξε ο πρωθυπουργός για την απουσία από την αίθουσα του κοινοβουλίου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, η οποία προκάλεσε και τη συζήτηση.

«Ήρθα σήμερα σε μία προ ημερησίας συζήτηση, την οποία προκάλεσε η κα Γεννηματά κάνοντας χρήση της διάταξης του κανονισμού και το θεωρώ άκομψο όταν έχεις προκαλέσει μία συζήτηση να απουσιάζεις. Ελπίζω να με ακούει από την ασφάλεια του γραφείου της. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους» επισήμανε χαρακτηριστικά.  Ωστόσο, η κα Γεννηματά σε λίγα λεπτά εισήλθε στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version