Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά

Με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο και με τη διοικούσα και οργανωτική επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας της ΝΔ, συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την εκλογή του, καθώς και στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

«Πρέπει να σας πω από καρδιάς, ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το οποίο είδα και άκουσα, γιατί ενημερώθηκα και για το τι έγινε τις επόμενες δύο μέρες: Ποιοτικές πολιτικές τοποθετήσεις. Είδα έναν υγιή προβληματισμό. Είδα μια νεολαία ενός σύγχρονου κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού κόμματος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα. Διότι με αυτόν τον τρόπο, στείλαμε νομίζω σε όλους όσοι μας παρατήρησαν και μας άκουσαν, ένα ουσιαστικό μήνυμα ποιοτικής ανανέωσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ, δεν ήταν απλά μια άσκηση, η οποία περιορίστηκε σε ένα καλά οργανωμένο ιδρυτικό συνέδριο. Πρέπει να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά στη νέα γενιά. Πρέπει να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά. Πρέπει να τους πείσουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί μια πράξη πολιτικής ευαισθησίας, που θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν και το δικό τους μέλλον, με πιο ποιοτικούς όρους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε οι νέοι να είναι σε αυτή την προσπάθεια αρωγοί, όχι μόνο στην κινητοποίηση της νεολαίας στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, όπου πηγαίνει και συχνάζει, αλλά και στην διαμόρφωση πολιτικών που θα δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τους νέους έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

«Ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Ζητήματα που συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους προβληματισμούς μιας γενιάς, η οποία αναγκάστηκε να ωριμάσει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πρέπει να μπουν στο επίκεντρο του πολιτικού μας λόγου. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Εσείς θα μας βοηθήσετε και θα συνδιαμορφώσουμε την πολιτική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι μια πλατφόρμα, η οποία θα κοιτάει στο μέλλον. Και οποιαδήποτε κόμμα θέλει να κοιτάει στο μέλλον, πρέπει να έχει, πρώτα απ’ όλα στραμμένο το βλέμμα του στη νέα γενιά», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ουσιαστική και ποιοτική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

«Όταν είπα στο Συνέδριο ότι θα ήθελα η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία του κόμματος, το εννοούσα και το εννοώ. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε νέους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα. Αλλά αυτές τις ευκαιρίες θα τις κερδίσουν με το σπαθί τους. Εκπτώσεις στην αξιοκρατία και την ποιότητα δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα περιμένατε, εξάλλου, να ακούσετε κάτι διαφορετικό από μένα. Αλλά θεωρώ ότι έχουμε ένα τόσο πλούσιο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό στη νέα γενιά, η οποία μας στηρίζει, που θα μας διευκολύνει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο Β. Καρακωστάνογλου στο ENA Channel για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για το Κόσοβο

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο το 2024 χαρακτηρίζονται από ένταση και αυξημένες προκλήσεις στην περιοχή, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι. Η κατάσταση κλιμακώθηκε μετά την επιβολή από την κυβέρνηση του Κοσόβου ενός νέου νόμου που απαιτεί από τα οχήματα με σερβικές πινακίδες να τις αντικαταστήσουν με πινακίδες του Κοσόβου. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με τους Σέρβους του βορρά να στήνουν οδοφράγματα και να προχωρούν σε διαμαρτυρίες, πυροβολώντας ακόμη και στον αέρα​.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενόψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο, ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έδωσε συνέντευξη στο ENA Channel όπου εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις και οι αμοιβαίες προκλήσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας υπονομεύουν τις προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενισχυμένη διεθνή διαμεσολάβηση και την επιβολή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη λύση​ (CNN.gr)​.

Ο κ. Καρακωστάνογλου τόνισε επίσης την επιρροή που μπορεί να έχει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στην εξομάλυνση της κατάστασης και την προώθηση ενός διαλόγου που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σταθερών και ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιούλιου στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε ένα μήνυμα με πολλές συγκινησιακές αναφορές, όπως ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του».

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε αναφορές στην Οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεση σύνδεση στην οικονομία της Βρετανίας. Ο Σούνακ έκανε λόγο για δύο σημαντικά ορόσημα. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το πλάνο που εισηγήθηκε και εφάρμοσε λειτουργεί. «Το ερώτημα είναι πλέον, πώς και ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει» είπε προκηρύσσοντας εκλογές στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία, λέγοντας πως ζήτησε από τον Βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή του για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή πολυετή συνεργασία με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τόσο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και από την θέση του Βουλευτή Καβάλας και τον ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Θάσο και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en