ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης και Βενιζέλος στο «κάδρο» του Τσίπρα

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη σημερινή αντεπίθεση για τη διαπλοκή.

Ανάπαυλα από το μέτωπο της οικονομίας και στροφή στο «αγαπημένο» για την κυβέρνηση θέμα της διαπλοκής σηματοδοτεί η έναρξη της εβδομάδας, με το Μέγαρο Μαξίμου να βάζει μέχρι την τελευταία στιγμή τις «πινελιές» στην πρωθυπουργική ομιλία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Στόχος της Ηρώδου Αττικού είναι μετά από εβδομάδες δημόσιας συζήτησης γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, να εξαλειφθεί μία και καλή η καταγγελόμενη «σπέκουλα» για τη… νεοδιαπλοκή και να καταδειχθούν τόσο τα ωφέλη από την επίμαχη διαδικασία όσο και η διασύνδεση της στρατηγικής της αντιπολίτευσης με τα συμφέροντα καναλαρχών και υπερθεματιστών, όπως διαμηνύουν στο Μαξίμου.

Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με δήλωσή έδωσε… ραντεβού για τη Δευτέρα, ενώ η παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή την Παρασκευή είναι ενδεικτική της γραμμής που θα κινηθεί η κυβέρνηση: “Συμπεριφέρονται σαν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα για τις άδειες», σχολίασε δηκτικά για τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας: «εισπράξαμε αυτά που επί 30 χρόνια οι άλλοι χάριζαν σαν να ήταν δικά τους χρήματα» και εγκαλώντας τη ΝΔ πως λειτουργεί σαν γραφείο Τύπου των ιδιοκτητών καναλιών

Συνεργάτες του πρωθυπουργού όλο το Σαββατοκύριακο προετοίμαζαν πυρετωδώς την ατζέντα που θα παραθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης σε ένα από τα αγαπημένα θέματα της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «θα πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό». Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Μαξίμου προετοιμάζεται το έδαφος για τη σημερινή σύγκρουση, καθώς έχουν περάσει το κατώφλι του εκτός των άλλων και οι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ως εκ τούτου στην ατζέντα που θα ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή δεν θα βρίσκονται μόνο οι τηλεοπτικές άδειες αλλά σωρεία υποθέσεων, για τις οποίες καταγγέλουν από την κυβέρνηση ότι ενέχουν ενδείξεις – σε ορισμένες και αποδείξεις – διαπλοκής και διαφθοράς, οι οποίες θα ξεκινούν από στελέχη της αντιπολίτευσης και θα καταλήγουν μέχρι την κορυφή της γαλάζιας πυραμίδας και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως από το κάδρο των ευθυνών δεν θα ξεφύγει ούτε το ΠΑΣΟΚ, με τα βέλη ωστόσο να μην επικεντρώνονται στη Φώφη Γεννηματά αλλά στον πρώην πρόεδρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, για υποθέσεις όπως αυτή της λίστας Λαγκάρντ.

Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να ολοκληρώσει τη ρελάνς που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με αιφνιδιαστική κίνηση σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο και στην εξασφάλιση των απαιτούμενων θετικών πόντων για το Μαξίμου σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version