Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ αποδόμησε το «τρίτο και το συμπληρωματικό τέταρτο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ανέπτυξε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις: «Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον “κόφτη” και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας.

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας: «Καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές και οι πολίτες ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. Εννέα μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά το 60%, ενώ η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει διψήφιο ποσοστό».

Συνεχίζοντας την αποδόμηση της συμφωνίας που ψηφίστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία και πρόσθεσε:

«Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν τις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η κοινωνία αγανακτεί. Η συνολική απώλεια πλούτου 2015- 2016 αγγίζει τα 21 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτε. Επιπλέον η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Και δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Τα επαχθή μέτρα που εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν επαρκή. Η δόση που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης υπολείπεται του ποσού που έπρεπε να πάρει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα την πάρει με δόσεις. Η δε συμφωνία για το χρέος είναι ατελής και παραπέμπεται για το μέλλον. Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών Πάνου Καμμένου, Νίκου Βούτση και Όλγας Γεροβασίλη, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα μέτρα που ψήφισαν σκληρά, άδικα και αντισυνταγματικά: «Και αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να παραμένουν στην θέση τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι αντίθετη στα επώδυνα και αναποτελεσματικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας είναι τραγικά απομονωμένος. Τους λέγαμε από την αρχή να κλείσουν την διαπραγμάτευση μία ώρα αρχύτερα. Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη και στην κριτική που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από προσωπικότητες της Αριστεράς όπως ο Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Αλέκος Αλαβάνος. «Τον αποκηρύσσουν δημόσια, μιλούν τόσο σκληρά που δεν έχει ξανακουστεί για εν ενεργεία πρωθυπουργό» ανέφερε.

Εξηγώντας την τακτική του ανέφερε: «Υπάρχουν άνθρωποι που μας λένε “αφήστε τους να καταστραφούν και μετά να αναλάβετε. Είναι οι γνωστοί θιασώτες του ώριμου φρούτου. Τους απαντώ ότι το φρούτο έχει ήδη σαπίσει και κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει η ζημιά για τη χώρα. Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα. Οι πολίτες πια αντιλαμβάνονται ότι οι ψευτοπαλικαρισμοί οδηγούν στην καταστροφή και ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό και να διαμορφώσει μία νέα διαπλοκή καθώς επίσης ότι παρεμβαίνει και απαξιώνει την δικαιοσύνη.

Ακολούθως απέρριψε τα περί μεταρρυθμιστικής και σοσιαλδημοκρατικής στροφής του κ. Τσίπρα: «Δεν ξέρω πόσες στροφές θα κάνει ακόμη ο κ. Τσίπρας αλλά αυτά που κάνει δεν είναι μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν την κοινωνία. Οι πολιτικές του απαξιώνουν τις μεταρρυθμίσεις. Αναρωτιέμαι αν είναι μεταρρύθμιση να παίρνεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες το 70% του εισοδήματός τους. Αν είναι μεταρρύθμιση η συνολική και οριζόντια αύξηση των φόρων. Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί δεν τις πιστεύει».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πρόσφατες δηλώσεις τού Γιώργου Κυρίτση λέγοντας: «Θυμίζω στον κ. Τσίπρα και στον εκφραστή της πολιτικής του κ. Κυρίτση ότι σήμερα υποφέρουν όλοι οι Έλληνες είτε ψήφισαν “ναι” στο δημοψήφισμα είτε “όχι”. Η ανάπτυξη όταν θα έλθει θα αφορά όλους. Απέναντι στον διχαστικό λόγο της κυβέρνησης εμείς εκπέμπουμε έναν λόγο εθνικής και κοινωνικής ομοψυχίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση: «Οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Εμείς δεν θα είμαστε ακόμη ένας κρίκος στις μνημονιακές κυβερνήσεις, θα είμαστε η κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τη κρίση και θα την βάλει στο δρόμο της ευημερίας».

Υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό η οικονομία να κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη πενταετία της τάξης του 4%, αύξηση εξαγωγών 10%, επενδύσεις από το 11% στο 20% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και να δημιουργούνται κάθε χρόνο 120.000 θέσεις εργασίας. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Να μπορούμε το 2021 που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας να έχουμε ΑΕΠ 210 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση εισοδήματος της τάξης των 2.000 ευρώ ετησίως. Αναγκαία προϋπόθεση είναι μία αποφασισμένη και συνεκτική κυβέρνηση, ακριβώς το αντίθετο από τον θίασο που μας κυβερνά σήμερα. Δεν αρκούν όμως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με στοχευμένες μειώσεις δαπανών που θα επιτρέψουν ελάφρυνση της φορολογίας και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της στασιμοχρεοκοπίας. Είμαστε η κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους τη νέα μεγάλη συμφωνία για την Ελλάδα γιατί διαθέτουμε σχέδιο, στελέχη και επάρκεια».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σκυλακάκης: Παράταση για δασικά ακίνητα και ακαθάριστα οικόπεδα

Την παράταση της προθεσμίας για την εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας των δασικών ακινήτων μέχρι τις 21 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης στο  πλαίσιο του East Mediterranean Gas Forum (EMGF) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Από το Μάιο του 2023 ισχύει ο κανονισμός για τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δάση, να έχουν τεχνική έκθεση πυροπροστασίας και να υπάρχουν κάποιοι βασικοί καθαρισμοί φέτος γύρω από τα ακίνητα αυτά. Η σχετική ημερομηνία αποφασίσαμε να παραταθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου για να διευκολυνθούν οι πολίτες αλλά και οι μηχανικοί δασολόγοι γεωπόνοι που κάνουν τις τεχνικές εκθέσεις, να ολοκληρώσουν το έργο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Καμπανάκι για τους καθαρισμούς

«Είναι πολύ σημαντικό, φέτος που ο χειμώνας ήταν παρά πολύ θερμός και έχουμε μειωμένη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, να υπάρξουν αυτοί οι καθαρισμοί και τα κλαδέματα γύρω από τα σπίτια και να απομακρυνθούν οι καύσιμες ύλες. Γιατί μέσα στα οικόπεδα είναι λογικό ότι δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος, είναι δουλειά των ιδιοκτητών να φροντίσουν για την πυροπροστασία μέσα στο οικόπεδο τους και γύρω από το κτίριο τους. Ο στόχος αυτών των κανονισμών δεν είναι να μπουν πρόστιμα, είναι να έχουμε τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρουν και οι μηχανικοί, οι δασολόγοι ή οι γεωπόνοι που κάνουν τις σχετικές εκθέσεις ότι ο κανονισμός προβλέπει ενδεικτικά δράσεις. Θα πρέπει οι ίδιοι να πάρουν την απόφαση για την πυροπροστασία των σχετικών κτιρίων. Η έμφαση η δική μας είναι στο να γίνει η προετοιμασία. Τα πρόστιμα δεν είναι σκοπός, ούτε αυτοσκοπός» συμπλήρωσε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Σταϊκούρας από Κομοτηνή : “Δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες με έργα υποδομών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και τη Ροδόπη, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και επιθεώρησε σημαντικά έργα υποδομών στην περιοχή. Η επίσκεψη αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση για την πρόοδο των έργων και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και των τοπικών αρχών ενόψει και των Ευρωεκλογών.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο Υπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι, όπου επιθεώρησε τα έργα αναβάθμισης των υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια του λιμανιού, καθιστώντας το έναν ακόμη πιο σημαντικό κόμβο μεταφορών και εμπορίου για την περιοχή.

Στην συνέχεια ο Υπουργός στην Ροδόπη είχε συνάντηση με ιδιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.

Ο κ. Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την επίσκεψη σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη τόνισε: «Η βελτίωση των υποδομών στις περιφέρειες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς και να ολοκληρώσουμε τα έργα που θα ενισχύσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χ. Δαλκίτζης για την ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα : “Πέτυχε τον στόχο της, την εξειδικευμένη πληροφόρηση”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων Χάρης Δαλκίτζης για την Πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα κύριε Δαλκίτζη. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Πώς θα περιγράφατε την πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στην Καβάλα;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλησπέρα και από μένα. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από επαγγελματίες, φορείς και φοιτητές από την Καβάλα. Η ημερίδα είχε στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας και την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων.

Δημοσιογράφος: Ποιοι ήταν οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές από διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, εκπρόσωποι διεθνών επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί, καθώς και στελέχη οργανισμών που ασχολούνται με την εξωστρέφεια και την διεθνή συνεργασία. Όλοι τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Δημοσιογράφος: Ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τη διεθνοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες εξαγωγών, μέχρι τις στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Επίσης, συζητήσαμε για την καινοτομία και την τεχνολογία ως κινητήριες δυνάμεις για την εξωστρέφεια.

Δημοσιογράφος: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην ημερίδα;

Χάρης Δαλκίτζης: Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητήθηκαν και υπήρχε έντονος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ημερίδα αυτή;

Χάρης Δαλκίτζης: Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα και τις ιδέες που προέκυψαν από την ημερίδα για να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εξωστρέφεια της περιοχής μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις και προωθώντας την Καβάλα ως έναν σημαντικό κόμβο διεθνών σχέσεων και συνεργασιών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en