Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης | Βάλαμε χαμηλά τον πήχη, ο Τσίπρας πέρασε από κάτω

image_print

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη για το προσφυγικό επέκρινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, συγκρίνοντας τη συμφωνία στη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας με τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, σχολίασε: «Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω».

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι στο συμβούλιο των αρχηγών ζήτηθηκε από τον κ. Τσίπρα να πάει να διαπραγματευτεί δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για κάτι τέτοιο.

Δήλωσε σκεπτικός για το τελικό αποτέλεσμα, εν όψει και της επόμενης συνόδου κορυφής, σημειώνοντας ωστόσο ότι «σε σχέση με αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν είναι πολύ λιγότερα» αυτά που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», επισήμανε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την «ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα».

Για το συμβούλιο αρχηγών και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος του ότι άλλα είπε μέσα και άλλα έξω, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν γίνεται την ίδια μέρα το μέγαρο Μαξίμου να κάνει διαρροές για τρόικα εσωτερικού και την επόμενη μέρα να στήνεται αυτό το ψεύτικο δίλημμα, ανθρωπισμός από τη μία και ακροδεξιά από την άλλη. Είναι ανθρωπισμός αυτό που γίνεται στην Ειδομένη; Εγώ ό,τι είπα μέσα το είπα κι απέξω. Διαρροές δεν κάνω και δεν διαστρεβλώνω την πραγματικότητα και δεν δυναμιτίζω το κλίμα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία. Ο πρωθυπουργός έχει μία τάση μονίμως, και το επιτελείο του, να διχάζει και να λέει το άσπρο μαύρο. Γιατί μιλάει στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο. Εχει πολλές κύριες Τασίες τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει μέσα από τον πολιτικό του λόγο».

Απάντησε ακόμη στις βολές περί ακροδεξιάς, λέγοντας: «Η κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε δείγματα γραφής τα οποία ήταν καταστροφικα. Εμείς τι λέμε; Βεβαίως αλληλεγγύη αλλά ταυτόχρονα και ασφάλεια, προστασία των συνόρων, διαχωρισμός των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών. Αυτά τα οποία λέει σήμερα ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Βλέπετε τίποτα ακροδεξιό γιατί εγώ δεν βλέπω. Κοινή λογική. Αλλά επειδή ο πρωθυπουργός μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει και η κοινή λογική επιμένει να διχάζει τον ελληνικό λαό με τέτοιου είδους διλήμματα».

Δήλωσε, ακόμη, ότι είναι «βαθιά προσβλητικό να ταυτίζεται η ΝΔ με τις χώρες» του Βίσεγκαρντ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διγλωσσία και επικοινωνιακή διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, τονίζοντας ότι δεν τού έχει εμπιστοσύνη.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο συμβούλιο αρχηγών έθεσε το θέμα της τυχόν σύνδεσης του προσφυγικούμε την αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάποιο σκόντο στις συντάξεις μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot».

«Η εικόνα της Ειδομένης είναι τόσο προσβλητική και τόσο σοκαριστική που θέλω να πιστεύω ότι κρύβει μόνο μνημειώδη ανικανότητα. Αλλά αν κάποιοι φωστήρες, έστω αν δεν το ομολογούν, πιστεύουν ότι μπορούν να μετατρέψουν την χώρα σε μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και να πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν κάποιο όφελος διότι ενδεχομένως θα κάνουν κάποιο σκόντο στην αξιολόγηση, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι. Για άλλη μια φορά δεν καταλαβαίνουν πώς πρέπει κάποιος να διαπραγματεύεται» δήλωσε.

«Είναι ντροπή. Εικόνες μιας χώρας που δεν μπορεί να παράσχει ούτε τις βασικές υπηρεσίες σε ανθρώπους κατατρεγμένους», σημείωσε και τόνισε ότι «το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά», ενώ προέβλεψε ότι λόγω του προσφυγικού θα έχουμε συνέπειες και στον τουρισμό.

Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κοινό σχήμα με τον κ. Τσίπρα, γιατί τούς χωρίζει «ιδεολογική άβυσσος».

«Γιατί ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει δυσκολία να ψηφίσει το ασφαλιστικό και ενδεχομένως να μην το ψηφίσει, δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και θα ψηφίσει το ασφαλιστικό με πρωθυπουργό κάποιον άλλο;» διερωτήθηκε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν ζητεί εκλογές, αλλά εξηγεί τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, προβλέποντας ότι στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες η ΝΔ θα κερδίσει και θα είναι «μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από αυτή που έχουμε».

«Εγώ δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου και την ενέργειά μου να βαράω ένα ταμπούρλο και να βγαίνω να ζητάω εκλογές. Θα κάνω υπεύθυνη και σκληρή αντιπολίτευση, θα προτείνω εναλλακτικές προτάσεις. Εάν ο κ. Τσίπρας πέσει τότε θα είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε εκλογές, θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα γίνουμε κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν προέκυπταν οι εκλογές θα ήταν καλοδεχούμενες».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει τύψεις ή αναστολές που η ΝΔ ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι το τρίτο μνημόνιο, τονίζοντας ότι μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν την χώρα στην Ευρώπη.

Είπε ότι έχει καλές προσωπικές σχέσεις με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη και ότι προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τον Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκισμό της κοινής λογικής», ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασιών ανέφερε:

«Η ΝΔ δεν ξέρω ποιο είναι το εκλογικό ταβάνι στο οποίο μπορεί να φτάσει. Και αυτοδύναμη να ήταν πάλι θα επιχειρούσα να κάνω πολιτικά ανοίγματα σε άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται ευρύτερες συνθέσεις μεταξύ κομμάτων που μπορούν να συμφωνήσουν σε πέντε αυτονόητα πράγματα».

Στόχος του, όπως δήλωσε, είναι ένα «γενναίο άνοιγμα στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου», ενώ παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ για να πειστούν οι πολίτες ότι έμαθε από τα λάθη της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «λάθος μεταρρύθμιση» την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι «είναι μια μεταρρύθμιση που τσακίζει τη μεσαία τάξη, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, αυξάνει υπέρμετρα τις εισφορές και δημιουργεί σημαντικότατα αντικίνητρα στην εργασία».

Προέβλεψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις» και «θα θολώσει την κόκκινη γραμμή». Ο ίδιος, όπως είπε, πρότεινε δύσκολα μέτρα για το ασφαλιστικό που «ίσως χρειαστεί να τα πάρει ο κ. Τσίπρας».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ενοχλημένος για το γεγονός ότι την ώρα που γινόταν το συμβούλιο αρχηγών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντούσε σε ερώτηση στη Βουλή για το πόθεν έσχες της συζύγου του.

«Θεωρώ αδιανόητο να έρχονται στη Βουλή και να αναπαράγονται δημοσιεύματα τόσο φτηνά και κίτρινα για τα οποία μάλιστα και η συζυγός μου έχει κινηθεί δικαστικά», σημείωσε. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το πόθεν έσχες του ιδίου, ενώ έκανε λόγο για “πολύ κίτρινη προσέγγιση από ένα μέρος του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της, ο αρχηγός της ΝΔ τις χαρακτήρισε πρωτοφανείς και τόνισε ότι «θα έρθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Κρίνω τον κ. Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή και θα κληθεί να απαντήσει και πρέπει να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, γιατί αυτές οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές» απάντησε, ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό για τη Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες «έχει προσπαθήσει να αλώσει».

Για την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Μάκη Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «ήταν επιθυμία του κ. Μεϊμαράκη να αντικατασταθεί».

πηγή: tovima.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρένα Δούρου: Νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, έχοντας μείνει η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης και αναζήτησης της επόμενης πολιτικής του πορείας.

Μετά την ανάδειξή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα το προσεχές διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής του παρουσίας και τη διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Γιατί αποπέμφθηκε ο Φεντόροφ

image_print

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απομακρύνει τον Μιχαΐλο Φεντόροφ από τη θέση του υπουργού Άμυνας, παρά το γεγονός ότι θεωρείται ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες των μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μέσα στο 2026.

Η απόφαση προκάλεσε διήμερες διαδηλώσεις στο Κίεβο, με τη συμμετοχή στρατιωτών, βετεράνων και πολιτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η απομάκρυνση του 35χρονου υπουργού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πολεμική προσπάθεια της χώρας. Παρά την πρόταση του Ζελένσκι να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο, ο Φεντόροφ απάντησε ότι μοναδικός του στόχος ήταν η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Ο άνθρωπος πίσω από την τεχνολογική αναβάθμιση

Ο Φεντόροφ ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ως υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δημιουργώντας την πλατφόρμα Diia και προωθώντας την ψηφιοποίηση του ουκρανικού κράτους. Μετά τη ρωσική εισβολή ανέλαβε την πρωτοβουλία Army of Drones, η οποία επιτάχυνε τη μαζική παραγωγή και αξιοποίηση μη επανδρωμένων συστημάτων στο πεδίο της μάχης. Όταν μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας τον Ιανουάριο του 2026, μετέφερε την ίδια φιλοσοφία αξιοποίησης της τεχνολογίας και των δεδομένων στη στρατιωτική διοίκηση.

Starlink, drones και η πίεση στη Ρωσία

Κατά τη θητεία του, προώθησε τη διακοπή της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του Starlink από τις ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ σχεδίασε την επιχείρηση Logistics Lockdown, η οποία στόχευε στην καταστροφή των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού με τη χρήση drones μέσου βεληνεκούς.

Η στρατηγική αυτή ενίσχυσε τις ουκρανικές επιθέσεις σε αποθήκες, κέντρα διοίκησης και ενεργειακές υποδομές, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποδυνάμωση της ρωσικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα προς την Κριμαία.

Μεταρρυθμίσεις στον στρατό

Ο πρώην υπουργός προώθησε επίσης σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιστράτευσης, νέες συμβάσεις συγκεκριμένης διάρκειας για τους στρατιώτες, αυξήσεις στις αποδοχές του πεζικού, μέτρα αντιμετώπισης των λιποταξιών και εκσυγχρονισμό της αεράμυνας μέσω νέων τεχνολογιών και αξιολόγησης των επιχειρήσεων μετά από κάθε ρωσική επίθεση.

Παράλληλα, είχε επισημάνει δημόσια ότι η επιτυχία της επιστράτευσης προϋποθέτει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σύγκρουση με τον Σίρσκι

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα, βασική αιτία της αποπομπής του ήταν η παρατεταμένη σύγκρουσή του με τον αρχηγό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι. Οι δύο άνδρες εκπροσωπούσαν διαφορετικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του στρατού, με τον Φεντόροφ να πιέζει για μεγαλύτερη ευελιξία, ψηφιοποίηση και ταχύτερες μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε εισηγηθεί στον Ζελένσκι την αντικατάσταση του Σίρσκι, υποστηρίζοντας πως πολλές πρωτοβουλίες του υπουργείου μπλοκάρονταν και ότι ο αρχιστράτηγος δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.

Αντιδράσεις στις τάξεις του στρατού

Η απομάκρυνση του Φεντόροφ προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε στρατιωτικούς και βετεράνους, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις του είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν. Αρκετοί υποστήριξαν ότι η αντικατάσταση θα έπρεπε να αφορά τον αρχιστράτηγο Σίρσκι και όχι τον υπουργό Άμυνας, εκφράζοντας φόβους ότι η αλλαγή ηγεσίας θα επιβραδύνει τον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού στρατού.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τις ΗΠΑ

image_print

Η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τις αεροπορικές επιχειρήσεις να εισέρχονται στην έβδομη συνεχόμενη νύχτα και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας να στρέφεται πλέον στα Στενά του Ορμούζ, έναν από τους σημαντικότερους θαλάσσιους διαδρόμους μεταφοράς πετρελαίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αμερικανικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην επαρχία Ορμοζγκάν, στο νότιο Ιράν, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων οκτώ. Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στη Σιρίκ και στο στρατηγικής σημασίας νησί Κεσμ, κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις αποσκοπούν στην αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν και στον περιορισμό της δυνατότητάς του να εξαπολύει επιθέσεις στην περιοχή.

Ιρανικά πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις

Η Τεχεράνη απάντησε με ανακοινώσεις για επιθέσεις σε αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι έπληξαν τη βάση Σέιχ Ίσα στο Μπαχρέιν, όπου, σύμφωνα με τους ίδιους, καταστράφηκαν υπόστεγα αεροσκαφών και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Παράλληλα, ανέφεραν πλήγμα σε κέντρο δεδομένων πληροφοριών της Batelco και σε εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Κουβέιτ και την Ιορδανία, μεταξύ των οποίων οι Αλί Ας Σαλέμ, Αλ Ουντίρι και Αλ Αζράκ.

Οι αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι δεύτερος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αφαλάτωσης δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να τεθούν εκτός λειτουργίας ορισμένες μονάδες παραγωγής.

Το Ιράν υποστήριξε επίσης ότι κατέρριψε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή της Μπουσέρ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση από την Ουάσιγκτον.

Ένταση στα Στενά του Ορμούζ

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, απ’ όπου διέρχεται μεγάλο μέρος των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν ότι δύο δεξαμενόπλοια εξερράγησαν όταν εισήλθαν σε ναρκοθετημένη θαλάσσια διαδρομή, αποδίδοντας το περιστατικό σε λανθασμένες οδηγίες αμερικανικών υπηρεσιών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε τέτοιο συμβάν ούτε εμπλοκή αμερικανικών δυνάμεων.

Παράλληλα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ακινητοποίησε τέσσερα δεξαμενόπλοια τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, επιχειρούσαν να διασχίσουν τα Στενά με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για την ταυτότητα των πλοίων ή των πληρωμάτων τους, ενώ δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών.

Οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν την ανησυχία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς κάθε νέα κλιμάκωση στην περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και τη μεταφορά ενεργειακών φορτίων μέσω των Στενών του Ορμούζ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en