Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητρόπουλος | Μονόδρομος οι εκλογές

Χαρακτήρισε πολεμικό ανακοινωθέν το σχέδιο κειμένου των δανειστών
«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Μητρόπουλος μετά το ελληνικό «όχι» στην πρόταση πακέτου μέτρων των δανειστών, το οποίο αποκάλεσε «πολεμικό ανακοινωθέν», ενώ έκανε λόγο για σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου και χαρακτήρισε τραγωδία την ερώτηση «ευρώ ή δραχμή».

«Είναι μονόδρομος να ερωτηθεί ο λαός… Είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου… Ή συνεχίζουμε σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, ή ρωτάμε τον λαό πού πρέπει να πάμε… Όχι ερώτηση “ευρώ ή δραχμή” αυτό θα ήταν μια τραγωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «σχέδιο εξώθησης από τις διαπραγματεύσεις και πολεμικό ανακοινωθέν» το σχέδιο κειμένου των δανειστών ζητώντας να συγκληθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα για να ενημερωθεί, «όχι για να αμφισβητηθεί η μεγάλη στήριξη που παρέχουμε αλλά για να αποτιμηθεί η κατάσταση».

«Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να περάσουν», πρόσθεσε εκτιμώντας πως η πίεση στην Ελλάδα ασκείται για να σταλούν μηνύματα σε κοινωνίες όπου υπάρχουν αντιδράσεις στις πολιτικές λιτότητας.

«Είναι το χειρότερο, αντικοινωνικότερο σχέδιο που έχει προταθεί ποτέ σε λαό, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο από Κοινοβουλευτική Ομάδα, δεν θα το προτείνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, ο Τσίπρας αγωνιωδώς ζητάει διέξοδο αυτοί επιμένουν στην εκτεταμένη εφαρμογή του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «υπερβάλαμε ως προς τις δυνατότητες μας, υποτιμήθηκε η κατάσταση… Κυριάρχησε η ακραία γραμμή Σόιμπλε και Λαγκάρντ… Δεν υπάρχει στοιχείο σύμπτωσης, πρόκειται για απόλυτο αδιέξοδο».

«Ο Σόιμπλε δεν θέλει μόνο να ταπεινώσει την αριστερά στη χώρα μας αλλά και να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη πως ο μονόδρομος της λιτότητας είναι η υποταγή των λαών», πρόσθεσε, «ο λαός μας θα του δώσει μάθημα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας».

O κ. Μητρόπουλος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ λέγοντας πως τον θεωρούσαμε φιλέλληνα και μετριοπαθή κι εκείνος ανέλαβε τελικά να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» και να φέρει το «χυδαιότερο, το δολοφονικότερο» σχέδιο. «Αυτό δεν είναι σχέδιο προς λαούς ούτε προς εταίρους, φαίνεται πως τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ΕΕ έχουν εγκαταλείψει την αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε αιχμές για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κειμένου ως «νομοτελειακή εξέλιξη όσων δυστυχώς αποφασίστηκαν στις 20 Φλεβάρη και δέσμευσαν τη χώρα μας. Η στάση των δανειστών είναι γραμμή εμμονής στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, σε ένα κακό κείμενο». «Αρκετά σημεία αυτής της συμφωνίας είναι επαχθή και αυτά πληρώνουμε σήμερα», πρόσθεσε. 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Καβάλας : «Δύο ολόκληρα χρόνια μετά, δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα για τις αποζημιώσεις»

Στις 17/07/2022 κατέπεσε στο αγρόκτημα Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ένα (1) αεροπλάνο τύπου ADONOV, με αποτέλεσμα να δεσμευτεί από τον ελληνικό στρατό μία περιοχή περίπου 500 στρεμμάτων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς το δίκτυο άρδευσης του αγροκτήματος, ενώ λόγω της φύλαξής του από τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημίας.

Η παραπάνω περιοχή λόγω της μη άρδευσης υπέστη απώλεια παραγωγής της τάξεως του 70%. Σε ένα μέρος της περιοχής αυτής (33 στρέμματα) προκλήθηκε ολική καταστροφή και στο σημείο εκείνο απαγορεύτηκε η συγκομιδή της παραγωγής.

Παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις των Βουλευτών της ΝΔ και των λοιπών κομματικών κυβερνητικών παραγόντων προς τους αγρότες της περιοχής και παρά το γεγονός ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται σχετικά άμεση καταβολή αποζημιώσεων, στην περίπτωση του αγροκτήματος Αντιφιλίππων δεν υπάρχει το παραμικρό αποτέλεσμα, μολονότι μεσολάβησαν δύο (2) ολόκληρα χρόνια.

Οι αγρότες του αγροκτήματος Αντιφιλίππων ζητούν όλο αυτό το διάστημα, όπως δικαιούνται, να αποζημιωθούν σε τιμές πώλησης του έτους 2022 και βάσει της μέσης παραγωγής. Οι αγρότες ζητούν στήριξη και αξιοπρέπεια και εισπράττουν κοροϊδία και εμπαιγμό. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθειά τους και θα φέρει άμεσα το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κασσελάκης: Σενάριο για ταξίδι αστραπή στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη το αμέσως επόμενο διάστημα μελετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, ο κ. Κασσελάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη Δυτική Όχθη και συγκεκριμένα στη Ραμάλα, για να συναντήσει την Παλαιστινιακή Αρχή. Οριστικές αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en