Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηνυτήρια αναφορά του ΠΑΚΟΕ στη ΔΕΥΑΞ | Ζητά 1 εκατ. ευρώ και παρέμβαση του Εισαγγελέα

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει πλέον η υπόθεση της έρευνας που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2013 στην περιοχή το Πανελλήνιο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών για την ποιότητα του νερού, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια στο πόσιμο νερό της περιοχής και δη σε δείγμα δημοτικού σχολείου!
Μετά τις καταγγελίες του ΠΑΚΟΕ γύρω από την ποιότητα του νερού αλλά και το γεγονός πως τα αποτελέσματα της έρευνας εστάλησαν εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ωστόσο οι αρμόδιες Υπηρεσίες ισχυρίζονται πως ουδέποτε τα έχουν λάβει και δεν έχει πρωτοκολληθεί σχετικό έγγραφο.  Μάλιστα επικαλούμενες αντίστοιχους ελέγχους αναφέρουν πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό για την ποιότητα του νερού.
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ εμμένει στην εγκυρότητα του ελέγχου που διενεργήθηκε στην περιοχή τον Ιούνιο, τονίζοντας παράλληλα πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η ΔΕΥΑΞ και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι κάθε μήνα να αναρτούν στο διαδίκτυο αποτελέσματα ελέγχων για την ποιότητα του νερού αλλιώς απειλούνται με πρόστιμα από την Ε.Ε.
Το μεσημέρι της Τετάρτης το ΠΑΚΟΕ έλαβε εξώδικη δήλωση από τη ΔΕΥΑΞ και πιο συγκεκριμένα από τον πρόεδρο αυτής με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία της έρευνας, ενώ τμήμα αυτής έχει δημοσιοποιήσει ήδη από το πρωί της Τετάρτης το ThrakiToday.com ενώ λίγη ώρα αργότερα αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΚΟΕ. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης “λάβαμε μια εξώδικη δήλωσε με υβριστικά σχόλια πάνω σε αυτά που έχουμε ανακοινώσει. Ανταπαντάμε με μια μηνυτήρια αναφορά και μια αγωγή που θα ζητάμε από 500.000 έως 1 εκατ ευρώ και αυτά τα χρήματα δεσμευόμαστε με συμβολαιογραφική πράξη να διατεθούν για τη βελτίωση του δικτύου της πόλης της Ξάνθης μιας και τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα”.
Σχολιάζοντας μάλιστα αναφορές περί σκοπιμοτήτων και πολιτικών κινήτρων γύρω από τη δράση αλλά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έρευνας από τον ΠΑΚΟΕ ο κ. Χριστοδουλάκης κάνει λόγο για αστειότητες, λέγοντας πως “είμαστε ένας ανεξάρτητος φορέας και δεν έχουμε σχέση με τα κόμματα. Αντί να προβληματίζονται για τέτοια πράγματα θα έπρεπε να απατούν στοιχεία από τη ΔΕΥΑΞ για τις μετρήσεις της, παρά να συκοφαντούν το ΠΑΚΟΕ. Εμείς όταν κάναμε την έρευνα τα στείλαμε τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα δεν μας ενόχλησε κανένας. Το θέμα το αναδείξατε εσείς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό όταν και μας ζητήσατε στοιχεία για το νερό της περιοχής”.  Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης λέγοντας πως πρέπει να “επέμβει ο Εισαγγελέας και όσοι δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλεία τους να μπουν μέσα”.
πηγη: thrakitoday .com

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en