ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με 92 νεκρούς η λίστα των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι

Στα χέρια της Εισαγγελίας βρίσκεται η λίστα με τα θύματα στη φονική φωτιά της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που έστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία αναφέρονται 90 ονόματα, ενώ πρέπει να προστεθούν και δύο ακόμη νεκροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Εννέα άνθρωποι πέθαναν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής».

Η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30 ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version