ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με φόντο τις δηλώσεις Γλέζου | «Η πρώτη φωτιά αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» παρατηρούν τα διεθνή ΜΜΕ

Ιδιαίτερη αναφορά στη συγγνώμη του Μανώλη Γλέζου κάνουν τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, εν αναμονή -όπως σημειώνουν- της λίστας μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

«Η πρώτη φωτιά από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η Liberation. Σαν αστραπή έπεσε η δήλωση του Μανώλη Γλέζου, παρατηρεί η εφημερίδα, αναφερόμενη στα όσα είπε η εμβληματική φιγούρα του ΣΥΡΙΖΑ, εθνικός ήρωας που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη της Αθήνας και πρύτανης του Ευρωκοινοβουλίου.

Η εφημερίδα επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται στις αντιδράσεις μερίδας του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά ακόμα και δημοψήφισμα, σε περίπτωση που δεν μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

«Η συμφωνία ανοίγει ρωγμές στην ελληνική κυβέρνηση» παρατηρεί η ανταποκρίτρια της El Pais, η οποία αναφέρεται στις δηλώσεις Γλέζου, «αυτής της τοτεμικής φιγούρας της αριστεράς», αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ωστόσο -όπως γράφεη η ίδια- δεν έφτασε τόσο μακριά όσο ο ευρωβουλευτής.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version