ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το δεξί μπαίνει στο νέο τρίμηνο η Wall

Θετικά τα μάκρο, stand by η Fed. Σε νέα υψηλά ο S&P 500. Σε σημείο καμπής ο Dow Jones.  Δυναμικά, με άνοδο και νέα υψηλά για τον S&P 500 μπαίνει στο δεύτερο τρίμηνο η Wall Street, με καταλύτες τα στοιχεία για τη μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα, καθώς και τις καλύτερες των αναμενομένων πωλήσεις αυτποκινήτων, οι οποίες αντιστάθμισαν την ανακοίνωση ανάκλησης επιπλέον οχημάτων από τη GM.
Η αγορά φαίνεται ότι βρίσκει ξανά βηματισμό σημειώνοντας την τρίτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση και διαμορφώνοντας ισχυρό ανοδικό σχηματισμό τεχνικά. O Dow Jones βρίσκεται τώρα σε σημείο καμπής καθώς έκλεισε στις 16532 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό των 16.588 μονάδων. Η ανοδική διάσπαση της συσσώρευσης από τις 16350 μονάδες χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τεχνικό σήμα από τους αναλυτές.
Με την τεχνική εικόνα της αγοράς να βελτιωνεται διαρκώς, τα θεμελειώδη να δρουν υποστηρικτικά δείχνοντας ότι και η οικονομία ανταποκρίνεται και εδραιώνει αναπτυξιακή δυναμική και και τη Fed να μην εγκαταλείπει το QE ΙΙΙ η Wall φαίνεται ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναζητήσει υψηλότερα επίπεδα.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,46%, κλείνοντας στις 16.533 μονάδες.
Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,73% στις 1.886 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,64% στις 4.268 μονάδες.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο κλάδος μεταποίησης της αμερικανικής οικονομίας επεκτάθηκε τον Μάρτιο με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό, με τον δείκτη Institute for Supply Management να ανέρχεται στο 53,7 τον Μάρτιο, ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες.
Ενδείξεις σταθεροποίησης, έδειξε ο κινεζικός δείκτης ΡΜΙ στον κλάδο μεταποίησης μετά από 4 μήνες, καθώς ενισχύθηκε στο 50,3 από 50,2 το Φεβρουάριο.
Στην ευρωζώνη, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης παρέμεινε σε περιοχή επέκτασης δραστηριοτήτων και άγγιξε το 53 από 53,2 τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, στην Wall ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Μαρτίου, σημειώνοντας άνοδο, καθώς αυξήθηκαν στα 15,8 εκατ. οχήματα από 15,3 τον Φεβρουάριο.
Το ενδιαφέρον στράφηκε περισσότερο στην General Motors, η οποία καθυστερημένα, ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης 1,5 εκατ. οχημάτων σε όλο τον κόσμο, λόγω τεχνικού προβλήματος στο τιμόνι των αυτοκινήτων. Εξ΄αυτών τα 1,3 εκατ. οχήματα είναι από την αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο σε δημόσια τοποθέτηση της, η CEO της εταιρίας, Mary Barra, ζήτησε συγνώμη για αυτή τη καθυστέρηση. Παρόλ΄αυτά, η μετοχή της εταιρίας, σημείωσε μικρή άνοδο στο 0,03% στα 34,34$.
Με απώλειες ξεκίνησαν τον Απρίλιο ο χρυσός και το αργό, με τον χρυσό, να συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την πτωτική του πορεία, την ίδια στιγμή που το πετρέλαιο πέφτει κάτω από τα 100 δολάρια.
Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού υποχώρησαν κατά 0,3% ή 3,80 δολάρια, κλείνοντας στα 1.280 δολάρια ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού υποχώρησαν κατά 1,8% ή 1,84 δολάρια, κλείνοντας στα 99,74 δολάρια ανά βαρέλι.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version