Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τα μισά ξενοδοχεία το άνοιγμα της σεζόν

Σε τροχιά πλήρους επανεκκίνησης μπαίνει από σήμερα ο ελληνικός τουρισμός, με τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας να υποδέχονται πλέον διεθνείς πτήσεις μετά το πολύμηνο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, ανοιχτά για να υποδεχτούν τους πρώτους τουλάχιστον τουρίστες της φετινής σεζόν είναι περίπου 5.000-5.200 ξενοδοχεία, αριθμός που αντιστοιχεί στο 50% περίπου του ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδας, αφού, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς «αυτές είναι οι μονάδες που έχουν λάβει την απαραίτητη βεβαίωση για την εφαρμογή των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων». Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «είναι ξεκάθαρο ότι τα ξενοδοχεία που τελικά θα λειτουργήσουν τη φετινή τουριστική περίοδο, δεν θα ξεπεράσουν το 60% του συνόλου».

Υποτονική κινητικότητα

Την ίδια στιγμή, πληρότητα που κυμαίνεται στο 20% καταγράφουν αυτή την περίοδο τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, με την κίνηση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου να παραμένει σε υποτονικά επίπεδα. «Μετά τις 15 με 20 Ιουλίου καταγράφουμε κινητικότητα. Βαδίζουμε σε μία σεζόν που επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα μέρα με τη μέρα όπως με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία», λένε στο tourismtoday παράγοντες της τουριστικής αγοράς με τους επιχειρηματίες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμή πάντως, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιστρέψει σε ρυθμούς επανεκκίνησης με το 30% του πτητικού τους έργου σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στην ίδια κατεύθυνση, αρκετοί tour operators έχουν αφαιρέσει από το πτητικό τους πρόγραμμα για φέτος δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, δίνοντας ραντεβού για το 2021.

Στοίχημα ο εσωτερικός τουρισμός

Με στόχο, μάλιστα, την τόνωση της ζήτησης από την πλευρά των Ελλήνων ταξιδιωτών, οι ξενοδόχοι κινούνται στην κατεύθυνση δημιουργίας ειδικών ανταγωνιστικών πακέτων, κατόπιν ειδικής σύστασης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό, πέρα από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που «τρέχουν» για φέτος, και για τον λόγο αυτό προχωράμε στην προώθηση ειδικών πενθήμερων πακέτων που θα έχουν έκπτωση 20% κατά μέσο όρο και πολύ ευέλικτους όρους ακύρωσης», επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο εσωτερικός τουρισμός σήμερα αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 10% των συνολικών ταξιδιωτικών εισπράξεων και αφίξεων. Και μπορεί να μην έχει ουσιαστική θετική επίπτωση στο Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας σε δημοσιονομικό επίπεδο, ωστόσο, φέτος η εγχώρια ζήτηση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες φέτος εξαιτίας των κλυδωνισμών που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση αναμένεται να καταγράψουν σημαντικές ζημιές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος πιστών στην συνάντηση των Επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην συνάντηση των επιταφίων στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα τέσσερις επιτάφιοι από τους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη, Αγίου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Γεωργίου συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φετός οπως κάθε Μ.Παρασκευή, η περιφορά τoυ επιταφίου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της Καβάλας, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων της Π.Ε. Καβάλας αλλά και εκατοντάδων πολιτών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en