ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία “υποδέχτηκαν” τον Πρωθυπουργό στην Κομοτηνή (video)

Σε αστυνομικό κλοιό τέθηκε το ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη την Τρίτη 15 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό βρίσκονταν από τις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μεγάλη αστυνομική δύναμη επιστρατεύτηκε για την προστασία του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης και την ομαλή ολοκλήρωση του περιφερειακού συνεδρίου. Αυτή η αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ χρησιμοποιήθηκε για να αποτρέψει μερικούς δεκάδες διαδηλωτές να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο.

Έναντι του Δασαρχείου Ροδόπης (λίγο πριν τον κόμβο της Εγνατίας) ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 6.30 το απόγευμα χθες οι διαμαρτυρόμενοι. Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ απεύθυνε κάλεσμα χαρακτηρίζοντας το συνέδριο επικοινωνιακή πρωτοβουλία, καθώς “ουσιαστικά αποσκοπεί στη νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων που αφορούν την επιβολή νέων μνημονιακών πολιτικών, προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και εις βάρος του λαού”.

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ η ανταπόκριση ήταν μικρή, παρόλα αυτά μερικές δεκάδες άνθρωποι φώναξαν συνθήματα και κινούμενοι με τα πόδια στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής – Ροδίτη προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι το ξενοδοχείο.

Τους εμπόδισε η αστυνομία στο ύψος της επιχείρησης ελαστικών Lassa αποκλείοντας πρόσκαιρα την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο και διοχετεύοντας την κίνηση από παράπλευρες οδούς.

Νωρίτερα της ίδιας μέρας στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο προς αντίδραση στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, για το αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης. Στην πλατεία βρίσκονταν εκατοντάδες διαδηλωτές από το πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο (ΠΑΜΕ), από συνδικάτα συνταξιούχων, εργαζομένων, αγροτών, κτηνοτρόφων, κι άλλοι. Όλοι τους χαρακτηρίζουν το συνέδριο ως “επικοινωνιακή φιέστα”.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version