EVENTS

Με πλήθος συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το τέταρτο Winter Run στην Παλιά Καβάλα

Το 4ο WinterRun της Παλιάς Καβάλας έλαβε μέρος το πρωί της Κυριακής με πλήθος αθλητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας να δίνουν το παρόν.

Η Συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να αθληθούν ενώ παράλληλα γίνονται και θεατές πανέμορφων τοπίων.

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφαλτικό κομμάτι 200m εντός του οικισμού, στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100mάσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 2,5 χλμ περίπου, μετά στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1 χλμ (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε κατηφορικά μονοπάτια 800m τα οποία οδηγούν στο χωριό, όπου βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας . Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη γραφική πλατεία της Παλιάς Καβάλας, ακολουθεί χωματόδρομος που οδηγεί σε μια ρεματιά κατάφυτη από οξιές, δρυς και πλατάνια. Εκεί ξεκίνα ένα πανέμορφο μονοπάτι 3 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο κινείται παράλληλα με το ρέμα με ανηφορική κλήση και καταλήγει στη θέση «ξεροπήγαδο». Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και συναντά χωματόδρομο με ελαφρώς ανηφορική κλήση η οποία αυξάνεται προοδευτικά έως την θέση «τρύπες» (υπάρχουν αρχαία ορυχεία της Σκαπτής Ύλης και μοναδική θέα προς το Παγγαίο). Στο σημείο αυτό βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας . Ο αγώνας συνεχίζει ελαφρώς ανηφορικά στρίβει δεξιά για να ακολουθήσει ένας κατηφορικός χωματόδρομος για 1 χλμ (ο δρόμος αυτός χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) και ακολούθως στρίβει δεξιά όπου ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή και στη συνέχεια ελαφρώς κατηφορικό για 1,5 kmμέσα από μια πανέμορφη και κατάφυτη περιοχή. Στο τέλος του μονοπατιού βρίσκεται ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας . Στο σημείο αυτό ξεκίνα ένας ανηφορικός δασικός δρόμος, τον οποίο και ακολουθούμε διασχίζοντας ένα κατάφυτο δάσος από Δρυς (συναντούμε 2 πολύ ανηφορικά κομμάτια 150μ το καθένα) για να φτάσουμε στο δάσος «Μεσιλίκι». Ακολούθως αρχίζει κατάβαση με κατεύθυνση προς το χωριό της Παλιάς Καβάλας και ακολουθεί στα αριστερά μας ένα ακόμη μικρό, αλλά πολύ απότομο μονοπάτι 200mτο οποίο μας οδηγεί σε άσφαλτο (κατά την διάρκεια της κατάβασης των κατηφορικών μονοπατιών, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της απότομης κλήσης τους, της πιθανής ολισθηρότητας λόγω πάγου, υγρασίας ή λάσπης). Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά επί της ασφάλτου και ακολουθούμε μια διαδρομή 700mπου μας οδηγεί στο τερματισμό του αγώνα μέσα στο χωριό της Παλιάς Καβάλας.

Τέλος οι κατηγορίες που μπορούσαν να λάβουν μέρος ήταν συνολικά πέντε και ήταν οι εξής:

  1. Άντρες   18-29 ετών
  2. Άντρες   30-39 ετών
  3. Άντρες   40- 49   ετών
  4. Άντρες   50+    ετών
  5. Γυναίκες  18+  ετών

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version