ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με Ν. Ζηλανδία και Αρμενία οι φετινοί “Χοροί του Κόσμου” στη Ν. Καρβάλη

Στο διεθνές λαογραφικό φεστιβάλ, που φέρει τον τίτλο «Χοροί του Κόσμου» που πραγματοποιήται από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου καλεσμένες ήταν φέτος δύο ξένες αποστολές, αυτής των Μαορί από τη Ν. Ζηλανδία και του Ερεβάν από την Αρμενία, καθώς και το συγκρότημα της Νέας Καρβάλης με συνολικά 75 χορευτές.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν στο Μουσείο Καπαδοκικού Ελληνισμού στη Ν. Καρβάλη, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της «Στέγης», Καπλάνης Ιωσηφίδης, έκαναν μια σύντομη αναφορά στο πως έφτασαν στο σημείο οι δύο φορείς να λειτουργήσουν.

Ο Κ. Σιμιτσής υπογράμμισε ότι το Cosmpopolis αποφασίστηκε να διακοπεί πριν από μερικά χρόνια, καθώς απαιτούνταν για την τέλεσή του ένα ποσό της τάξης περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ και ότι δόθηκε ηθελημένα έμφαση στο φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα», το οποίο συγκέντρωνε σχεδόν το ίδιο ενδιαφέρον κόσμου, κινητοποιώντας ταυτόχρονα και τις τοπικές δυνάμεις.

Σημείωσε ότι μέσα σε διάστημα περίπου 10 ημερών θα λάβουν χώρα το φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου» στη Ν. Καρβάλη και τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» στις Κρηνίδες, δίνοντας μια όμορφη νότα λαϊκής παράδοσης από τη δυτική άκρη του διευρυμένου δήμου Καβάλας ως την ανατολική, με πλήθος λαογραφικών εκδηλώσεων. Τέλος, ανέφερε ότι ο δήμος χορηγεί το φετινό φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου» με το ποσό των 15.000 ευρώ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version