Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με νεα μπλόκα «απαντούν» οι αγρότες στην «επιχείρηση διάσπασης»

image_print

Κλειστά τα Τέμπη, ο Ισθμός, τα Μάλγαρα – «Παρασύρονται από πολιτικές σκοπιμότητες» λέει η Γεροβασίλη – Το Μαξίμου προαναγγέλλει συνάντηση με την επιστροφή Τσίπρα από Βρυξέλλες

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας μέσω της οποίας επιχειρείται προσπαθεί να διασπαστούν τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας στο αίτημα τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου για να ξεκινήσει διάλογος.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου, στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ στον Μπράλο και στο Κιλελέρ, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.
Με δεδομένο ότι τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον, όπως και η νέα και παλαιά εθνική οδός Κορίνθου – Αθήνας, στον Ισθμό, η χώρα έχει στην πράξη χωριστεί στα τρία, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων εντός της χώρας αλλά και προς το εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί ότι η πλειοψηφία των αγροτών συντάσσεται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς πέφτουν μέχρι στιγμής στο κενό και, παρά τις αντιπαραθέσεις που σημειώνονται μεταξύ των «μπλόκων», τα όσα περί εκτόνωσης της έντασης των διαμαρτυριών διακινούνται από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνονται από τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους. 

Η κυβέρνηση «επενδύει» στην κόπωση των διαμαρτυρομένων και επιδιώκει να σπείρει τον διχασμό μεταξύ τους, προλειαίνοντας το έδαφος για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ορισμένους από τους αγροτοσυνδικαλιστές με τους οποίους άνοιξε διαύλους επικοινωνίας το Μαξίμου. 

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας ότι στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο, ένα στις 10/2 και δυο στις 15/2. «Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό», πρόσθεσε και κάλεσε «και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες». «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», κατέληξε.

Σφοδρή αντιπαράθεση, στο μεταξύ, παρατηρείται ανάμεσα στους εκπροσώπους μπλόκων που πήγαν στο Μαξίμου και σε όσους αρνούνται τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, επιμένοντας σε διάλογο από μηδενική βάση. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας, χαρακτήρισε τους επισκέπτες του Μαξίμου «λαγούς» και διορισμένους σε διοικητικά συμβούλια Οργανισμών του Υπουργείου Γεωργίας. «Εσύ είσαι προβοκάτορας και λαγός» του απάντησε ο Γιάννης Παναγής από το μπλόκο των Κερδυλλίων Σερρών που ήταν ένας από αυτούς που πήγαν στο Μαξίμου. 

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. 

Τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών οι οποίοι προχωρούν από την Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

πηγή: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει η διαχείριση των πολυκατοικιών – Νέοι κανόνες για αποφάσεις και κοινόχρηστα

image_print

Τέλος στις χρόνιες διαμάχες για τη διαχείριση των πολυκατοικιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, με νέο νομοθετικό πλαίσιο για την οριζόντια και κάθετη ιδιοκτησία.

Η μεταρρύθμιση δίνει έμφαση στον τρόπο λήψης αποφάσεων από τους συνιδιοκτήτες, στην είσπραξη των κοινοχρήστων και στη λειτουργία των γενικών συνελεύσεων, ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις που συχνά οδηγούν στα δικαστήρια.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κώδικας που θα ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών, ενοικιαστών και διαχειριστών. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται σε ζητήματα όπως απλήρωτα κοινόχρηστα, επισκευές, ενεργειακές παρεμβάσεις και αποφάσεις για κοινόχρηστους χώρους.

Με το νέο πλαίσιο, η διαχείριση της πολυκατοικίας αναμένεται να γίνει πιο σαφής, πιο γρήγορη και λιγότερο συγκρουσιακή για εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Θεσσαλονίκη - Πτήση τρόμου με σπασμένο παράθυρο - 2026
image_print

Θεσσαλονίκη: Πτήση τρόμου προς Γερμανία με σπασμένο παράθυρο

Στιγμές πανικού έζησαν επιβάτες πτήσης που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Γερμανία, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έσπασε παράθυρο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 60χρονος επιβάτης από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση προς το Μόναχο.

Δυνατός κρότος και πανικός στην καμπίνα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες άκουσαν έναν δυνατό κρότο και αμέσως επικράτησε αναστάτωση μέσα στην καμπίνα.

Το παράθυρο δίπλα στο οποίο καθόταν ο 60χρονος έσπασε, ενώ ο επιβάτης τραυματίστηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κάκωση που υπέστη δεν θεωρείται σοβαρή.

Επέστρεψε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη

Ο πιλότος αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε την επιστροφή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες της πτήσης περιέγραψαν στιγμές έντονου φόβου, με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν και τους ταξιδιώτες να προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, όσοι κάθονταν κοντά στον τραυματισμένο άνδρα προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ενώ μέσα στην καμπίνα επικράτησαν φωνές και πανικός.

Ερευνώνται τα αίτια

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εξετάζεται το ενδεχόμενο θραύσμα από τμήμα του αεροσκάφους να προκάλεσε τη ζημιά στο παράθυρο.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ η ασφαλής επιστροφή του αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται στην άμεση αντίδραση του πληρώματος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Τιμήθηκαν οι λαμπαδηδρόμοι των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Δράμα-παράδοση διπλωμάτων σε λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026
image_print

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026 πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν τα επίσημα διπλώματα συμμετοχής, τα οποία απεστάλησαν από την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Κραχτίδη, όπου τα διπλώματα παρέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Παντελή Κρανά.

Οι αθλητές που τιμήθηκαν είναι οι Αθανάσιος Βαλαβάνης, Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, Θεοδώρα Κιρμανίδη, Λάζαρος Μαρίγκος και Παναγιώτα Τσακίρη, η οποία δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε ότι η συμμετοχή των Δραμινών στη λαμπαδηδρομία αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και έμπρακτη συμβολή στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός και η διεθνής συνεργασία.

Ο Δήμος Δράμας συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τις πανανθρώπινες αξίες που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en