Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών (video)

image_print

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών στην πλατεία Καπνεργάτη που απευθυνόταν σε σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 70 ετών, και έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ο κινητός μαστογράφος βρισκόταν στον Δήμο Καβάλας το διήμερο 15 και 16 Μαϊου. Όπως τόνισαν και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρόνοιας, Δημοσθένης Τουλικίδης το πιο σηματικό πράγμα είναι η πρόληψη και η κάθε γυναίκα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της.

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος: Με δημιουργία και όμορφες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε το 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης

Θάσος-παιδιά στο 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων Το Κάστρο
image_print

Με όμορφες εικόνες, δημιουργικές εμπειρίες και έντονα συναισθήματα ολοκληρώθηκε το 14ο Θερινό Σχολείο Τέχνης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο».

Για ακόμη μία χρονιά, οι χώροι των Αποθηκών, τα μουσεία, το εργαστήρι του Κώστα Λόβουλου και η γύρω περιοχή γέμισαν με τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών, τα οποία συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, σε μια εποχή κατά την οποία τα παιδιά έχουν αυξημένη ανάγκη από ουσιαστικά ερεθίσματα, δημιουργική απασχόληση και επαφή με τον πολιτισμό, δράσεις όπως το Θερινό Σχολείο Τέχνης δεν αποτελούν πολυτέλεια, αλλά πραγματική ανάγκη και επένδυση στο μέλλον του τόπου.

Το Θερινό Σχολείο Τέχνης προσφέρεται εδώ και 14 χρόνια εντελώς δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο», ο οποίος καλύπτει το σύνολο των εξόδων, ώστε κανένα παιδί να μη στερείται τη χαρά της συμμετοχής.

Καθοριστική είναι η συμβολή του συνεργάτη και συντονιστή του Θερινού Σχολείου Τέχνης, Κώστα Βλαστάρη, καθώς και των εκπαιδευτικών και συνεργατών που προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο, τις γνώσεις και την αγάπη τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, γλυπτική, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, σκάκι, εργαστήρι πειραμάτων, εργαστήρι ώχρας, παρασκευή σαπουνιού και αστροπαρατήρηση.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες Κώστα Καμαργιάνη, Χρήστο Πατουργιά, Άλεξ Παρασίδη, Σταύρο Σαραντίδη, Νατάσα Βιολιστή, Ελένη Σταματίου, Χρήστο Χριστίδη, Παναγιώτη Παζούλη και το ΕΚΦΕ Δράμας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται και στους ανθρώπους που αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες του Θερινού Σχολείου Τέχνης όλα αυτά τα χρόνια: τον Κώστα Λόβουλο, τον Άγγελο Ζαγοριανό, τον Ιορδάνη Καλαϊτζίδη και τον Κώστα Βλαστάρη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» ανανεώνει το ραντεβού του με τα παιδιά για το 15ο Θερινό Σχολείο Τέχνης.

Φωτογραφικό υλικό:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Ο «Ζέφυρος» επιστρέφει με θερινές προβολές στην αυλή του 5ου Γυμνασίου

Θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας.
image_print

Ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος» του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας επιστρέφει και φέτος, φιλοξενώντας τις προβολές του στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης της ιστορικής του έδρας.

Χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τη φιλοξενία του 5ου Γυμνασίου, οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, σε έναν χώρο που μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε θερινό σινεμά.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες πρώτης προβολής, δημιουργίες του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και κλασικά αριστουργήματα, με δύο βασικούς θεματικούς άξονες: την πυρηνική οικογένεια μέσα από τη σύγχρονη κινηματογραφική ματιά και την αλληλεγγύη ως μοχλό στήριξης σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι προβολές ξεκινούν στις 15 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Δευτέρας, στην αυλή του 5ου Γυμνασίου (Θ. Πουλίδου 14-16). Η ώρα έναρξης είναι 21:30 έως τις 16 Αυγούστου και 21:00 από τις 18 Αυγούστου, ενώ το εισιτήριο παραμένει στα 5 ευρώ.

Πρόγραμμα προβολών

  • 15-19 Ιουλίου: Οδός Μάλαγα (Calle Málaga) – Μαρόκο/Ισπανία (2025)
  • 21-23 Ιουλίου: Η Έμπιστη (Kuangye shidai) – Τουρκία (2025)
  • 24-26 Ιουλίου: Η Αγάπη που Απομένει (Ástin sem eftir er) – Ισλανδία (2025)
  • 28-30 Ιουλίου: Φράουλα και Σοκολάτα (Fresa y Chocolate) – Κούβα (1993)
  • 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου: Δυστυχώς Βρίζω (I Swear) – Μεγάλη Βρετανία (2025)
  • 4-6 Αυγούστου: Το Δείπνο του Φράνκο (La Cena) – Ισπανία (2025)
  • 7-9 Αυγούστου: Παγιδευμένοι (Shorta) – Δανία (2020)
  • 11-13 Αυγούστου: Ο Αντικαταστάτης (El Sustituto) – Ισπανία (2021)
  • 14-16 Αυγούστου: Το Πατρικό (La Casa) – Ισπανία (2024)
  • 18-20 Αυγούστου: Primavera – Ιταλία (2025)
  • 21-23 Αυγούστου: Το Παρίσι του Σουλεϋμάν (L’Histoire de Souleymane) – Γαλλία (2024)
  • 25-27 Αυγούστου: Μητέρα, Πατρίδα (Matria) – Ισπανία (2023)
  • 28-30 Αυγούστου: Η Μυστική Λέσχη (El Club) – Χιλή (2015)
  • 1-3 Σεπτεμβρίου: Lady Macbeth – Ηνωμένο Βασίλειο (2016)
  • 4 Σεπτεμβρίου: Σπασμένη Φλέβα (Ελλάδα, 2025), με παρουσία του σκηνοθέτη, ηθοποιών και συντελεστών της ταινίας.
  • 5 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση με θέμα «Από το καπνεμπόριο στον πολιτισμό: Η ζωντανή ιστορία του Σουηδικού Σπιτιού Καβάλας», με ελεύθερη είσοδο.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Ο Ξενοφών Κροκίδης αποχαιρετά την Περσεφόνη Παπαδοπούλου

Ο Ξενοφών Κροκίδης στο Νοσοκομείο Καβάλας.
image_print

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο, ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κ. Κροκίδης, αποχαιρετά τη Συντονίστρια Διευθύντρια του Α’ Παθολογικού Τμήματος, Περσεφόνη (Φόνη) Παπαδοπούλου, με αφορμή τη συνταξιοδότησή της.

Ο κ. Κροκίδης περιγράφει τη συνεργασία τους που διήρκεσε περισσότερο από δύο δεκαετίες, σκιαγραφώντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας της γιατρού και αναδεικνύοντας την προσφορά της τόσο στην Παθολογική Κλινική όσο και στην ανάπτυξη της σύγχρονης Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Στο κείμενο κάνει λόγο για μια κλινική που λειτουργούσε ως «οικογένεια», με στενούς δεσμούς μεταξύ γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού, ενώ επισημαίνει ότι η Περσεφόνη Παπαδοπούλου ενθάρρυνε διαρκώς την επιστημονική κατάρτιση των συνεργατών της, μέσα από συμμετοχές σε συνέδρια, μετεκπαιδευτικά μαθήματα και ερευνητικές εργασίες.

Παράλληλα, αναφέρεται στις αρχές που τη χαρακτήριζαν, όπως η ειλικρίνεια, η εργατικότητα και η αποστροφή της απέναντι στο ψέμα και την τεμπελιά, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούσε πρότυπο για τους νεότερους γιατρούς.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συμβολή της στην ογκολογική φροντίδα των ασθενών της περιοχής, μετά τη μετεκπαίδευσή της στο Θεαγένειο, καθώς και στο σημαντικό αποτύπωμα που αφήνει πίσω της, έχοντας εκπαιδεύσει εκατοντάδες νέους γιατρούς και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χιλιάδες ασθενείς.

Ο Ξενοφών Κροκίδης κλείνει το αφιέρωμά του με μια προσωπική εξομολόγηση, ευχαριστώντας την Περσεφόνη Παπαδοπούλου για τη στήριξη που του παρείχε όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην επαγγελματική του πορεία όσο και στη δράση του στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

Αυτούσιο το κείμενο του Ξενοφώντα Κ. Κροκίδη

Η δικιά μου Φόνη …

του Ξενοφώντα Κ. Κροκίδη

Παθολόγου

Διευθυντή Παθολογικού Τομέα

Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Πρόσφατα, η κοινή γνώμη της πόλης και της περιοχής μας ενημερώθηκε για την συνταξιοδότηση της Συντονίστριας Διευθύντριας του Α΄ Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας κυρίας Περσεφόνης Παπαδοπούλου, από ένα άκρως συγκινητικό δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ, το οποίο διακατέχονταν από απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπό της αλλά παράλληλα έκανε αναφορά στη συμβολή της στη θεμελίωση της σύγχρονης Ογκολογίας στη Καβάλα. Στις επόμενες γραμμές, θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω κάποιες άγνωστες – για το ευρύ κοινό – πτυχές της προσωπικότητάς της που βασίζεται στη συμπόρευσή μας για δύο και πλέον δεκαετίες στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Αν υπάρχει μια λέξη που συμπυκνώνει τη λειτουργία της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, επί των ημερών της Φόνης Παπαδοπούλου, αυτή είναι η λέξη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Είμασταν όλοι μαζί, γιατροί (ειδικοί και ειδικευόμενοι), νοσηλευτές/τριες, προσωπικό καθαριότητας και άλλοι, τόσο στις χαρές (γεννήσεις, βαπτίσεις, γάμοι), όσο και στις λύπες (κηδείες) συναδέλφων, συγγενών ή προσφιλών μας προσώπων. Η ονομαστική γιορτή και τα γενέθλια του κάθε μέλους της οικογένειάς μας, είχε μια ξεχωριστή αντιμετώπιση. Η επιστροφή μας από κάποιο ολιγοήμερο η πολυήμερο ταξίδι συνοδευόταν πάντα από κάποιο αναμνηστικό η συμβολικής σημασίας δώρο, όπως ακριβώς κάνουμε και με τα μέλη των οικογενειών μας. Δε θα ξεχάσω βέβαια τα «τρικούβερτα γλέντια» που κάναμε κάθε αρχή του χρόνου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Κλινικής, όπου δινόταν σε όλους μας η δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε και άλλα ταλέντα μας.

Επίσης, αν υπήρχε ένας και μόνος επιθετικός προσδιορισμός με τον οποίο θα χαρακτήριζα την καθημερινότητα της Α΄ Παθολογικής Κλινικής,  αυτός θα ήταν η λέξη «ΖΩΝΤΑΝΗ» Κλινική. Σαν «μάνα του λόχου» ρύθμιζε έγκαιρα τη συμμετοχή, όχι μόνο των γιατρών (ειδικών και ειδικευόμενων) αλλά και νοσηλευτριών, σε Συνέδρια, Συμπόσια, Ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο για την επιμόρφωσή μας, όσο και για την παρουσίαση εργασιών που είχαν εκπονηθεί από την Κλινική μας. Ο ενθουσιασμός και η δίψα για μάθηση των γιατρών της Κλινικής, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα πραγματοποιούνταν εκτός ωραρίου, τις απογευματινές ώρες, προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η πρωινή λειτουργία της Κλινικής. Μάλιστα, ο εισηγητής του κάθε μαθήματος φρόντιζε εκτός από τις διαφάνειες, να προετοιμάσει και έντυπες σημειώσεις για τους συμμετέχοντες στο μάθημα.

Δύο πράγματα που διαχρονικά απεχθάνεται η Φόνη, τόσο ως γιατρός, όσο και ως άνθρωπος είναι το ΨΕΜΑ και η ΤΕΜΠΕΛΙΑ. Εξοργιζόταν όταν – σπάνια – διαπίστωνε ότι ένας συνεργάτης της την απέκρυπτε την αλήθεια, ενώ ήταν «αλλεργική» με την οκνηρία κάποιων ελάχιστων συνεργατών της, όλα αυτά τα χρόνια που ασκούσε χρέη Διευθύντριας της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας. Φρόντιζε βέβαια η ίδια να δίνει το παράδειγμα, με την εργατικότητα, την ευθύτητά της και τη ζωντάνια της.

Αναφέρθηκα ήδη στην εισαγωγή μου, στη σημαντική συμβολή της Φόνης Παπαδοπούλου στη θεμελίωση της σύγχρονης Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Καβάλας. Υπήρξαν βέβαια και Συνάδελφοι που δειλά – δειλά είχαν ξεκινήσει Χημειοθεραπείες πριν από αυτήν, αλλά η Φόνη μετά την Μετεκπαίδευσή της στο Θεαγένειο αφοσιώθηκε και στους ογκολογικούς ασθενείς της περιοχής μας, προσφέροντάς τους σύγχρονες θεραπείες σε έναν ομολογουμένως αξιοπρεπή χώρο που είχε διαμορφωθεί στον πρώτο όροφο του Σανατορίου.

Η πολυετής θητεία της Φόνης Παπαδοπούλου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα με τις αμέτρητες χιλιάδες παθολογικών και ογκολογικών ασθενών που νοσήλευσε και αντιμετώπισε, καθώς επίσης και με τις εκατοντάδες νέων Γιατρών που εκπαιδεύτηκαν δίπλα της και τους οποίους υπεραγαπούσε σαν «πνευματικά» της παιδιά. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι … «η υστεροφημία είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε όταν φύγουμε. Δεν χτίζεται με λόγια αλλά με έργα, με τη στάση μας, με τον τρόπο που αγγίξαμε τις ζωές των άλλων. Δεν έχει να κάνει με φήμη προσωρινή ούτε με τίτλους που χάνονται, είναι η μνήμη που μένει» (Χάρης Πολίτης, Καθρέπτης – Η αλήθεια χωρίς φίλτρα, Εκδόσεις Διόπτρα 2026).

Και πριν καταλήξω με λίγα λόγια επιλόγου, μια πολύ προσωπική εξομολόγηση. Η πορεία μου και η δράση μου στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας δε θα ήταν αυτή που είναι γνωστή στους Συναδέλφους μου και στους συμπολίτες μου, χωρίς την στήριξη, θα τολμούσα να πω και την ανοχή της Φόνης Παπαδοπούλου και φυσικά του αείμνηστου Θέμη Ζεκερίδη.

Σε λίγες μέρες η Φόνη Παπαδοπούλου έχει τα γενέθλιά της. Την ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ, να χαίρεται τις κόρες της που μεγαλουργούν στα ξένα ( Αμερική, Ελβετία) και προπαντός να απολαμβάνει τις μοναδικές στιγμές με τις δύο εγγονές της, την Κλειώ και την Περσεφόνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή των Νερών στη Σαμοθράκη

image_print

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων (30 παιδιά και 20 έφηβοι) πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή των Νερών στη Σαμοθράκη από τις 7-28 Αυγούστου 2015.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εργαστήρια θεάτρου και δημιουργικής γραφής, παιχνίδια γνωριμίας – επικοινωνίας, ασκήσεις σωματικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες έγραψαν κείμενα και ιστορίες παίρνοντας ερεθίσματα από τα λογοτεχνικά έργα “Ελιά στο πέλαγος” της Φ. Φραγκούλη, “Κβάζαρ” της Ε. Λαμπρέλλη, “Η σιωπή του νερού” του Ζ. Σαραμάγκου. Το πρόγραμμα έκλεισε με ανοιχτή θεατρική δράση στην Πηγή της Καμάρας στη Χώρα Σαμοθράκης.

Την 1η Γιορτή των Νερών επιμελήθηκε και υλοποίησε η Σαμοθρακίτισσα Εκπαιδευτικός Θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια, η οποία σε συνέχεια και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια, πρόσφερε για άλλη μια φορά με χαρά και ανιδιοτέλεια την γνώση και την εμπειρία της στα παιδιά του νησιού. Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός της δράσης ανήκει στην Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κα Ε. Βάβουρα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης φιλοδοξεί να θεσμοθετήσει την Γιορτή των Νερών εμπλουτίζοντάς την και με άλλες δράσεις στοχεύοντας στην ανάδειξη του νερού ως ένα από τα ισχυρά στοιχεία ταυτότητας του νησιού.

 

 

 

 

 

Alexandroupoli Online

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas»

Χαλκιδική-το φεστιβάλ Μεγάλη Παναγία Ampelonas αφιερωμένο στην αμπελουργική παράδοση
image_print

Ένας νέος θεσμός αφιερωμένος στην αμπελουργική παράδοση, τον οίνο, το τσίπουρο και τους ανθρώπους της αμπέλου εντάσσεται φέτος στο διευρυμένο πολιτιστικό πρόγραμμα «Τα Αριστοτέλεια» του Δήμου Αριστοτέλη.

Από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2026, η Μεγάλη Παναγία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το τετραήμερο φεστιβάλ «Μεγάλη Παναγία Ampelonas», μια διοργάνωση που συνδέεται με το KOUZINA και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της αμπελουργικής ταυτότητας της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η Μεγάλη Παναγία, ως ένας από τους σημαντικότερους οινικούς κόμβους του Δήμου Αριστοτέλη, θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός προγράμματος που συνδέει την τοπική παραγωγή με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον ιστορικό και σύγχρονο αμπελώνα της περιοχής, να ενισχύσει την εξωστρέφεια του ορεινού όγκου και να προβάλει τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει ο φυσικός και παραγωγικός πλούτος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης

Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρελάσεις με τοπικές φιλαρμονικές και παραδοσιακές φορεσιές, αναβιώσεις οινικών εθίμων, μακεδονικά γλέντια, καθώς και μουσικά σχήματα jazz και χάλκινων από την Banja Luka.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής τοπικών προϊόντων και οίνων, ειδικά booths για cocktails με κρασί και ντόπιο τσίπουρο, γευστικές προτάσεις με οινολάσπη και συνταγές μαγειρεμένες με κρασί.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης family day, εργαστήριο με θέμα «σταφύλι και μέλι», επισκέψεις σε οινοποιεία, μανιταροεξορμήσεις, ελαιογευσίες, ανοικτά τυροκομεία και επίδειξη παρασκευής μεγαλοπαναγιώτικου λουκάνικου με οινολάσπη.

Αφιέρωμα στους ανθρώπους της αμπέλου

Η διοργάνωση αποτίει φόρο τιμής στους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν ζωντανή μια παράδοση αιώνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία και ταυτότητα.

Ξεχωριστή θέση θα έχει και το αφιέρωμα στην οινοπαραγωγή του Άθωνα, αναδεικνύοντας την παράδοση που διατηρούν επί αιώνες οι αγιορείτες μοναχοί.

Το «Μεγάλη Παναγία Ampelonas» αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία του Δήμου Αριστοτέλη για τη δημιουργία θεματικών διοργανώσεων που συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά, τη γαστρονομία, την τοπική παραγωγή και τον τουρισμό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Καβάλα - Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ - 2026
image_print

Καβάλα: Αλλαγές στο ωράριο των ΚΕΠ τον Αύγουστο

Αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καβάλας θα ισχύσουν μέσα στον Αύγουστο του 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας. Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως το ΚΕΠ 143 στη Δημοτική Αγορά και το ΚΕΠ 164 στο Διοικητήριο, ενώ τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για το θερινό πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά τις ημέρες που ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές.

Πρωινό ωράριο στο ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς

Το ΚΕΠ 143, που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Καβάλας, θα ακολουθήσει αποκλειστικά πρωινό ωράριο από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα πραγματοποιείται καθημερινά από τις 07:45 έως τις 15:00.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργεί απογευματινή βάρδια.

Ποια Σάββατα θα παραμείνει κλειστό

Το ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς θα παραμείνει κλειστό όλα τα Σάββατα του Αυγούστου.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσει στις εξής ημερομηνίες:

  • Σάββατο 8 Αυγούστου
  • Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Σάββατο 22 Αυγούστου
  • Σάββατο 29 Αυγούστου

Οι πολίτες που επιθυμούν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο συγκεκριμένο ΚΕΠ θα πρέπει να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε εργάσιμη ημέρα και εντός του πρωινού ωραρίου.

Κλειστό για δύο εβδομάδες το ΚΕΠ στο Διοικητήριο

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ισχύσει για το ΚΕΠ 164, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο Καβάλας.

Η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαστήματος, το ΚΕΠ θα επιστρέψει στο κανονικό του ωράριο.

Κανονικά η λειτουργία σε Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα

Χωρίς μεταβολές θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Κρηνίδων και Αμυγδαλεώνα.

Οι δύο υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες με το συνηθισμένο πρόγραμμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή κατά τις ημέρες που τα κεντρικά ΚΕΠ της πόλης θα έχουν περιορισμένο ωράριο ή θα παραμένουν κλειστά.

Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα

Ο Δήμος Καβάλας διευκρινίζει ότι μετά τη λήξη των προσωρινών αλλαγών τα ΚΕΠ της Δημοτικής Αγοράς και του Διοικητηρίου θα επανέλθουν στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους.

Οι πολίτες καλό είναι πριν από την επίσκεψή τους να επιβεβαιώνουν το ωράριο της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

113 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης

image_print

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Νέστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 113 χρόνων από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης, τιμώντας μια από τις σημαντικότερες στιγμές της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με αναφορές στον αγώνα για την ελευθερία της περιοχής και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους πολιτών.

Η επέτειος αποτελεί κάθε χρόνο μια ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και να αναδειχθεί η ιστορική διαδρομή του Δήμου Νέστου.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en