ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με μία λιτή τελετή μνήμης και τιμής στο κεντρικό Ηρώον της πόλης, η Κομοτηνή κατέθεσε στεφάνια και τίμησε με αυτό τον τρόπο τους Ήρωες του 1821, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον Αγώνα για την Ελευθερία.

Με σημαιοστολισμό της κωμόπολης και του ναού Κωνσταντίνου κι Ελένης, οι Σάπες τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, 200 χρόνια μετά.

Η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων Ηρώων στις Σάπες. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και την Περιφέρεια ΑΜΘ ο αντιπεριφερειάρχης Τζιχάν Ιμάμογλου.

Πολίτες άφησαν ένα άνθος στο Ηρώο Κομοτηνής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 480τ.μ., υψώθηκε σήμερα το πρωί στο Διδυμότειχο, έξω από την Παναγία Ελευθερώτρια.

Στην Αλεξανδρούπολη τελέστηκε επίσημη δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.Στην συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη της Αλεξανδρούπολης, τηρώντας τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην Ξάνθη τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης για την 25η Μαρτίου ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ξάνθης.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version